Alija Budnjo poslije protesta 'Pravda za Dženana'

Moj sin je dobrovoljno bio na poligrafu... Da smo željeli fabrikovati i brisati snimke, imali smo deset dana...

Hronika16.05.18, 19:15h

Moj sin je dobrovoljno bio na poligrafu... Da smo željeli fabrikovati i brisati snimke, imali smo deset dana...
Alija Budnjo: Obraćanje Muriza Memića prevršilo svaku mjeru

 

Alija Budnjo, vlasnik hotela Crystal na Ilidži, reagirao je danas saopćenjem za javnost nakon govora Muriza Memića na jučerašnjem protestu u Sarajevu. On je u saopćenju poručio da je ''obraćanje prevršilo svaku mjeru'', a najavio je da će ''tražiti zaštitu putem suda''.

 

Memić je, podsjećamo, na ovom skupu Budnju nazvao ''ratnim profiterom'' optuživši ga da je izbrisao snimak koji bi mu mogao pomoći.

 

"Došlo je vrijeme da se obratim Bakiru Izetbegoviću koji je skupio omladinu na Ilidži. Gdje je moj Dženan, Bakire? Ti znaš da te on ne bi izdao. Poslije tog skupa si veličao ratnog profitera, Aliju Budnju. Svi znamo da su ratni profiteri lešinari, da su ranjenici morali čekati dok prođe njihova roba u tunelu. Taj ratni profiter je izbrisao snimak koji bi meni pomagao. Da li je to dobronamjerni komšija ili su to begovi?", zaključio je Memić.

 

U svojoj reakciji na tvrdnje Muriza Memića, Budnjo je poručio da je njegova porodica ''izložena javnom linču''.

 

"Da smo željeli bilo kakvo fabrikovanje, brisanje snimaka i slično, imali smo vremena 10 dana, a naravno da nismo to činili, niti se bavimo bilo kakvim nečasnim radnjama, već smo kao dobre komšije rekli da video nadzor radi i učinili ga dostupnim istražnim organima. Snimač video nadzora se nalazi na recepciji hotela Crystal i sve one osobe koje su mogle doći u dodir sa istim su dali izjavu i dobrovoljno se podvrgle poligrafu, uključujući i mog sina kao ovlaštenu osobu", poručio je u izjavi Budnjo.

 

Podsjećamo, na okupljanju u Sarajevu, 15. maja gdje se tražila pravda za Dženana Memića i Davida Dragičevića, Muriz Memić, otac Dženana Memića je ponovio da zna ko su ubice njegovog sina.

 

"Svi traže da kažem ime ubice. Kada sam ubici disao za vratom, znao sam ko je ubica. Ja ubicu ne mogu dovesti pred pravdu, to treba uraditi država", kazao je Memić.

 

Muriz Memić, otac stradalog mladića Dženana Memića, pozvan je na razgovor u Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine.

 

Saopćenje Alije Budnje možete pročitati OVDJE.

 

(n1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook