Pedeset izbjeglica na 'ničijoj zemlji' između BiH i Hrvatske

Migranti polijegali po cesti: Helikopter kruži iznad graničnog prelaza, intervenisala policija

Hronika16.05.18, 16:41h

Migranti polijegali po cesti: Helikopter kruži iznad graničnog prelaza, intervenisala policija
Sa hrvatske strane je saopćeno kako sa migrantima koji ispoljavaju građanski neposluh “administriraju nepoznate osobe sa bh. strane granice”

 

Blizu 50 migranata iz arapskih zemalja zaustavljeno je na prostoru graničnog prelaza Maljevac na tzv. “ničijoj zemlji između BiH i Hrvatske. Nakon što su zaustavljeni sjeli su na saobraćajnicu, okruženi sa dvadesetak policajaca.

 

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić izjavio je za BHRT da su granična poicija i policija Unsko sanskog kantona sklonili oko pedesetak mingranata sa saobraćajnice na granici, te je saobraćaj sada u funkciji.

 

Migranti se i dalje nalaze uz saobraćajnicu, a prema riječima Galića pripadnici Granične policije, uz podršku kantonalne policije pokušat će udaljiti migrante dalje od graničnog prelaza.

 

Sa hrvatske strane je saopćeno kako sa migrantima koji ispoljavaju građanski neposluh “administriraju nepoznate osobe sa bh. strane granice”.

 

Među migrantima ima invalida, djece i žene. Jedan hrvatski policijski helikoptar kruži iznad Maljevca.

 

(BHRT; DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!