Demokratska fronta puca po šavovima

Enes Eminić iz DF-a prešao u SDP: Distancirao sam se od 'šnicli i volova'! Mislio sam da Komšić ima moralne principe...

Front15.05.18, 12:24h

Enes Eminić iz DF-a prešao u SDP: Distancirao sam se od 'šnicli i volova'! Mislio sam da Komšić ima moralne principe...
Kao član DF-a, sa ostalim kolegama iz Sanskog Mosta, učinio sam sve da DF ne učestvuje u formiranu vlade USK-a sa Laburistima, kaže Eminić

 

Enes Eminić medijima je poslao svoju izvjavu za javnost koju prenosimo u cjelosti:

 

- Na lokalnim izborima 2016. godine sam bio kandidat za načelnika općine Sanski Most ispred koalicije SDP - DF uz podršku opozicionih stranaka iz Sanskog Mosta.

 
Na izborima za mene je glasalo 5.236 ili 47,96 posto građana Sanskog Mosta koji su izašli na izbore. Zbog odgovornosti prema tim građanima morao sam napisati ovo saopštenje.
 
 
Član DF-a sam postao, prije svega, vjerujući da je Predsjednik DF-a Željko Komšić patriota, demokrata, političar koji govori istinu i ima moralne principe.
 
 
Međutim, nakon saznanja da će kantonalni zastupnici DF-a formirati kantonalnu vladu zajedno sa SDA i Laburističkom strankom osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića mome razočarenju nije bilo kraja.
 
 
Kao član DF-a, sa ostalim kolegama iz Sanskog Mosta, učinio sam sve da DF ne učestvuje u formiranu vlade USK-a sa Laburistima.
 
 
U početku sam mislio da je to lični izbor dvojice VLASNIKA kantonalnog DF-a Farke Hodžića-Hodže i Ekrema Prošića-Maršala.Taj „dvojac“ je od DF-a USK-a napravio privatnu firmu koja se, između ostalog, bavi i politikom ali samo sa ciljem ostvarivanja materijalnog interesa, po svaku cijenu, za sebe, članove svojih porodica i malog broja poslušnika.
 
 
Nakon što mi se ukazala prilika da nakratko razgovaram sa Predsjednikom DF-a Željkom Komšićem iznio sam negativan stav većine članova OO DF-a Sanski Most o učešću DF-a u vladi USK-a. Dobio sam odgovor da ja to ne razumijem, da je to dobro za DF i građane USK-a te da „ne treba klati vola zbog jedne šnicle“.
 
 
Nakon takvog odgovora donio sam jedinu moguću odluku i iz moralnih razloga napustio takvu politiku i članstvo u DF-u, te se distancirao od „šnicli i volova“.
 
 
Zbog svega iznesenog, zbog moralne odgovornosti prema građanima želim da se na ovaj način javno oglasim i distanciram od takve politike DF-a i molim sve da me ne dovode u bilo kakvu vezu sa onima koji zbog ličnog interesa surađuju sa najvećim kvislingom BiH i osuđenim ratnim zločincem.
 
 
Na kraju sa ponosom ističem da sam član SDP BiH.
 
 
Enes Eminić-Pela
 
(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)
 
 
 

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook