Poslije napada na novinarku opet prozvao medije

Skandalozna izjava Mila Đukanovića: Njoj su pucali u nogu i nanijeli kontrolisanu štetu, prave žrtve su...

Front10.05.18, 10:01h

Skandalozna izjava Mila Đukanovića: Njoj su pucali u nogu i nanijeli kontrolisanu štetu, prave žrtve su...
Za mene nema razlike u tome da li metu svom protivniku crta neko iz narko klana ili iz nekog medija. Jer iskustvo nas uči, i u jednom i u drugom slučaju, mnoge glave su zbog toga već izgubljene, naglasio je Đukanović

 

Napad na novinarku Oliveru Lakić potvrđuje da država mora suzbiti bahatost kriminalnih struktura, ocijenio je lider Demokratske partije socijalista, Milo Đukanović.

 

On je u intervjuu za Radio Danilovgrad, komentarišući napad na Lakić, kazao da je taj događaj potvrda ocjene koju je izrekao u kampanji za predsjedničke izbore.

 

„Dakle, država mora odlučnom i sinhronizovanim akcijom bezbjednosnih i pravosudnih organa, suzbiti očiglednu bahatost kriminalnih struktura“, rekao je Đukanović.

 

On je kazao da je napad na novinara, u svakoj pravno uređenoj državi i demokratski uređenom društvu, napad na slobodu izražavanja i na demokratiju.

 

„Time, to je napad i na ono što je strateški cilj Crne Gore - da u dogledno vrijeme bude dio slobodnog i razvijenog evropskog društva“, ocijenio je Đukanović.

 

Prema njegovim riječima, specifičnost nasilja od sinoć je i u tome što je „načinom njegovog izvršenja, jasno da se nije željela nanijeti šteta samo novinarki Lakić“.

 

„Ovim se željela posijati sumnja i nanijeti moralna i politička šteta određenim javnim ličnostima, djelovima državnog sistema, pa i samoj državi Crnoj Gori“, smatra Đukanović.

 

Zato je, kako je naveo, imperativ da se u najkraćem mogućem roku otkrije „ko se to u Crnoj Gori osjeća toliko moćnim, da može ovakvim sredstvima nanositi štetu državi i mijenjati sliku koja o njoj postoji danas u našem međunarodnom okruženju".

 

Komentarišući optužbe koje dolaze od jednog dijela javnosti, a usmjerene su prema njemu, on je kazao da je to očekivano.

 

"Prvi su se sa iskonstruisanim optužnicama oglasili oni koji su i najsumnjiviji. Logično, oni žele da zloupotrebom jednog kriminalnog akta, napada na novinarku, žele da time ućutkaju sve koji govore o njihovom kriminalu. I moja poruka njima je - ništa od toga“, rekao je Đukanović.

 

On je poručio da će se i dalje „sa istim entuzijazmom, do istrebljenja, boriti protiv svih vidova kriminala i protiv svakog kriminalca“.

 

„I onih koji hladnokrvno likvidiraju ljude u podne u centru grada, i onih koji dižu u vazduh automobile sa svojim protivnicima, ne mareći za moguće nedužne žrtve, i protiv heroja iz mraka koji prislone pištolj na nogu novinarke, da bi joj hiruški precizno nanijeli kontrolisanu, ali nekom drugom ko je politička meta, nekontrolisanu štetu“, naveo je Đukanović.

 

On je dodao da će se jednako boriti i protiv svih onih koji, kako je naveo, misle da ih njihov medijski biznis dovoljno dobro štiti od svega nezakonitog i nemoralnog što čine.

 

„Za mene nema razlike u tome da li metu svom protivniku crta neko iz narko klana ili iz nekog medija. Jer iskustvo nas uči, i u jednom i u drugom slučaju, mnoge glave su zbog toga već izgubljene“, naglasio je Đukanović.

 

Kako je kazao, nema razlike ni u tome da li nasilje nad bilo kojim čovjekom, bilo kojim pojedincem, realizuje „neki ulični nasilnik ili čovjek koji misli da mu to pravo pripada po osnovu vlasništva u medijima“.

 

„Nema razlike ni u tome da li porez državi ne plaća neko ko je iz medijskog ili nekog drugog biznisa. Nema razlike ni u tome da li iznudu, nekom biznismenu vrši neko sa pištoljem u ruci ili sa prijetnjom senzacionalističkim naslovnicama“, dodao je Đukanović.

 

Za sve to, kako je naveo, postoji jedan te isti izraz, a to je kriminal.

 

„Crna Gora mora pokazati bezrezevnu odlučnost, kompetentnost nadležnih struktura države, da se protiv svih ovih izraza kriminala povede odlučna akcija, i da se upravo u interesu pravne sigurnosti države i bezbjednosti svakog građanina, izađe na na kraj sa tom pošasti koja ugrožava danas ne samo Crnu Goru i naš region, nego čitav savremeni svijet", zaključio je Đukanović.

 

(Vijesti.me, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook