slučaj koji potresa bih

Dodik: Konferencija MUP-a o Davidovoj smrti bila je greška

Hronika09.05.18, 15:03h

Dodik: Konferencija MUP-a o Davidovoj smrti bila je greška
"Smatram da je Tužilastvo trebalo više informacija iznositi u javnost jer je možda baš to razlog sto je među ljudim stvorena sumnja u slučaju Dragičević", naveo je Dodik

 

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, rekao je danas u Banjaluci da je prva pres konferencija MUP-a, o smrti Davida Dragičevića, bila greška.

 

"Smatram da je ta konferencija bila bespotrebna, ali to nije razlog da se pokušava srušiti kompletna policija", istakao je Dodik.

 

"Smatram da je Tužilastvo trebalo više informacija iznositi u javnost jer je možda baš to razlog sto je među ljudim stvorena sumnja u slučaju Dragičević", naveo je Dodik.

 

Kazao je da će sutrašnjoj sjednici Narodne skupštine RS prisustvovati Željka Cvijanović, premijer RS i Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, te da njega opozicija nije pozvala na ovu sjednicu vjerovatno, kako kaže, poučena prethodnim iskustvom.

 

Da podsjetimo, na toj pres konferenciji, koja je održana 26. marta, Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, rekao je da 'dosadašnja istraga jasno ukazuje da se u slučaju smrti Davida Dragičevića radi o zadesu.

 

"On je vjerovatno pao u rijeku Crkvenu koja je bila nabujala i voda ga je potom odnijela do mjesta gdje je tijelo pronađeno", rekao je tada Ilić.

 

Na tadašnjoj pres-konferenciji policije, Ilić je rekao da su u džepovima Dragičevićeve odjeće pronađene stvari koje su ukradene u provalnoj krađi u jednoj kući u ulici Velibora Janjetovića Janje.

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook