ove subote vrhunska zabava u gradu

Najbolje od bh. rocka: 'Konvoj' u prestižnom klubu Jazzbina

DEPO CLUBBING08.05.18, 12:58h

Najbolje od bh. rocka: 'Konvoj' u prestižnom klubu Jazzbina
Već ove subote, 12. 05, s početkom u 21:30h, u Jazzbini će vas zabavljati grupa Konvoj

 

U posljednjih godinu i nekoliko mjeseci koliko je otvoren u samom centru grada (Titova 38), sarajevski klub Jazzbina opravdano nosi titulu jednog od najprestižnijih mjesta za izlazak u našem glavnom gradu. Nastupi vrhunskih muzičara, kako domaćih tako i stranih, moderan ambijent i kvalitetna usluga smjestili su ga na vrh liste svih onih koji cijene sjajan večernji provod. 

 

Uz stalne svirke svima poznate Sarajevo Jazz Guerille ponedjeljkom i Blues night četvrtkom, ostalim danima u sedmici Jazzbina svojim gostima također nudi pregršt dobre zabave i nota. Organizatori su se tako potrudili da vam i ovih predstojećih toplih dana uljepšaju slobodno vrijeme. 

 

Tako ćete već 22. juna moći uživati u zvucima ex-Yu rock & roll-a jer iz Srbije u Jazzbinu stiže stari dobri Električni orgazam!

 

Bez sumnje, bit će to svirka za pamćenje, dok ni 8. augusta sigurno nećete odoljeti da se zabavite uz zvukove hrvatske muzičke legende Nene Belana & Fiumensa...

 

Konvoj u Jazzbini 12. 05. 2018.: No prije ovih poznatih izvođača, vrijeme je za domaću, bh. poslasticu koja će zadovoljiti sve ljubitelje pismenog i uvijek svježeg rock zvuka.

 

Već ove subote, 12. 05, s početkom u 21:30h, u Jazzbini će vas zabavljati grupa Konvoj. Dođite i širite vaše muzičke horizonte uz poznate hitove ovih muzičkih magova. 

 

Cijena ulaznice je 15 KM. Nabavite vaše karte na vrijeme!

 

Sve informacije dostupne su na broj telefona 061 311 523 i na Fb stranici Jazzbina Sarajevo. Dobro došli!

 

 

Grupa postoji još od 1988. godine. U tom periodu članovi su bili: Hamdija Salihbegović - Hamo (gitara), Muamer Đozo (bas-gitara), Mirsad Krupalija (bubnjevi), Davor Ebner (vokal). U ovoj postavi osvajaju prvu nagradu na tada popularnom muzičkom festivalu "Nove nade, nove snage". Nagrada je snimanje albuma. Pred sami rat u Bosni i Hercegovini grupa Konvoj snima debitantski album, koji zbog rata nikad nije ugledao svjetlo dana. U tom periodu Ebner napušta grupu i odlazi u novoosnovanu Reginu, a na mjesto pjevača dolazi Nedeljko Čalija. Bend je na samom početku rata u Sarajevu zamrznuo svoj rad.

 

Godine 1993. Hamo i Đozo pozvali bubnjara Samira Bajraktarevića - Bajčija i pjevača Nedžada Merdžanovića - Nećka da im se pridruže. Sviraju u unplugged verziji (zbog nedostatka električne energije u Sarajevu).

 

I pored veoma teških uvjeta za život, grupa na redovno izuzetno posjećenim javnim nastupima u Sarajevu ostavlja upečatljiv dojam. U bendu tada sviraju Hamo, Đozo, Nećko, Damir Arslanagić (klavijature) i Almir Čopra (bubnjevi).

 

U novembru 1995. bend ulazi u studio Muzičke produkcije 99 iz Sarajeva, gdje završavaju album Sa vremenom. Nakon toga slijedi poziv nevladine organizacije Ambasada lokalne demokratije na put u Barcelonu gdje sviraju na otvaranju tamošnjeg pop-rock festivala. Album Sa vremenom se pojavljuje na tržištu početkom 1997. u izdanju produkcijske kuće "In Takt". Promocija je održana u sarajevskom Centru društvenih aktivnosti (CDA).

 

U proljeće 1997. Konvoj organizira prvu veliku poslijeratnu turneju na teritoriji Bosne i Hercegovine. Turnejom je obuhvaćeno 17 bosanskohercegovačkih gradova. U tom periodu bend čvrsto drži prva mjesta na svim top-listama u državi. Kao veliki hit s albuma Sa vremenom izdvaja se pjesma "U tvojim očima".

 

U januaru 1998. grupa ulazi u studio mostarskog Muzičkog centra "Pavarotti" i snima drugi album "Bez razlike". Izdavač ovog albuma bio je "Kapa Music".

 

U periodu ljeto / jesen 1999. Konvoj u studiju Adija Lukovca snima i treći album Varijante i dumine. Izdavač je "Dancing Bear". Promocija albuma održana je 10. aprila 2000. u prostorijama sarajevskog kina "Meeting point". Promotivni koncert desio se 2000. na ljetnoj sceni "The Stage" Sarajevo, a 2001. u sali "Sloga" sviraju zajednički koncert s još jednom sarajevskom grupom "Erogene zone".

 

Nakon Varijante i dumina slijedi pauza od četiri godine. Za to vrijeme Nećko i Hamo zajednički se bave priređivanjem autorskih radijskih džinglova, muzikom za televiziju, pozorište... Otvaraju vlastiti muzički studio "Antika", u kojem snimaju novi album Pun Mjesec, koji je objavljen pred sam kraj 2004. u izdanju "Hayat Productiona". Promocija je održana u sarajevskom "The Clubu" 26. decembra 2004. Osim Hame i Nećka, na albumu sviraju i Samir Bajraktarević Bajči (bubnjevi), Haris Varajić (bas-gitara), Adis Vuga (klavijature) i Tarik Karačić (usna Harmonika).

 

Peti studijski album, Mimosvijet, sniman je u periodu jesen / zima 2013. i proljeće 2014. u studiju MC "Pavarotti". Editing i miks rađen je u studiju "Antika", a mastering u "Hotline Masteringu" u New Yorku. Na albumu su radili Hamdija Salihbegović (solo gitara, prateći vokal), Nedžad Merdžanović (vokal, gitara), Haris Varajić (bas-gitara, prateći vokal) i Bojan Crnogorac (bubnjevi, prateći vokal). Veliki solistički koncert održan je u sarajevskom Domu mladih 20. decembra 2014.

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook