Doživio moždani udar

Alex Ferguson se probudio iz kome nakon operacije, pred njim dug oporavak

Sport08.05.18, 10:07h

Alex Ferguson se probudio iz kome nakon operacije, pred njim dug oporavak
Još je prerano prognozirati hoće li se sedamdesetšestogodišnji stručnjak uspjeti u potpunosti oporaviti, kao i hoće li moždani udar koji je doživio ostaviti trajne posljedice na njega, ali je svakako najvažnije da je zdrav i svjestan

 

Alex Ferguson, legendarni menadžer Manchester Uniteda, probudio se iz kome poslije operacije zbog izliva krvi u mozak.

 

Ferguson je u subotu uvečer hitno primljen u bolnicu pošto mu je pozlilo kod kuće, da bi se ispostavilo da je u pitanju moždani udar, odnosno manji izliv krvi na mozak.

 

Operacija je obavljena iste večeri i prošla je bez ikakvih problema, ubrzo je saopćeno da je čuveni Škot u stabilnom stanju, a sada nam stižu još bolje vijesti.

 

Kako prenose mediji, iako je pred njim duži period oporavka, popularni Fergi može da se uspravi i sjedi na krevetu, a pričao je i s osobljem bolnice i članovima porodice.

 

Još je prerano prognozirati hoće li se sedamdesetšestogodišnji stručnjak uspjeti u potpunosti oporaviti, kao i hoće li moždani udar koji je doživio ostaviti trajne posljedice na njega, ali je svakako najvažnije da je zdrav i svjestan.

 

Svi u Britaniji bili su u šoku tokom vikenda, dok su klubovi, kolege, igrači i navijači, apsolutno svih klubova, pružali bezuvjetnu podršku uz želju da se legendarni Fergi što prije oporavi i vrati na svoj Old Traford.

 

(b92, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook