NASTAVLJA SE ‘ŠAMARANJE’ U DEMOKRATSKOJ FRONTI

Amra Haračić nakon optužbi bivših kolega: Da li to Željko Komšić razmjenjuje mailove sa Mirsadom Kukićem, a meni ih podmeće?!

Front06.05.18, 20:03h

Amra Haračić nakon optužbi bivših kolega: Da li to Željko Komšić razmjenjuje mailove sa Mirsadom Kukićem, a meni ih podmeće?!
Njen demanti uslijedio je nakon današnjeg saopštenja Demokratske fronte u kome su objavljeni mailovi koje je, kako se u njemu tvrdi, Amra Haračić slala Mirsadu Kukiću i Enveru Bijediću

 


Želim demantirati saopštenje DF-a i upoznati javnost, da se radi se o klasičnoj montaži moje navodne e-mail prepiske u kojoj je navedeno kako trgujem zastupničkim mandatom, kojom mi je kroz ovaj sramotni, brutalni, neljudski napad, nanijeta ne samo politička nego i ljudska šteta, navodi se na početku saopštenja koje je bivša članica Demokratske fronte Amra Haračić uputila javnosti.

 

Njen demanti uslijedio je nakon današnjeg saopštenja Demokratske fronte u kome su objavljeni mailovi koje je, kako se u njemu tvrdi, Amra Haračić slala Mirsadu Kukiću i Enveru Bijediću.

 

U svom demantiju Haračić daljue navodi: 
  

Obzirom na ovaj sramotan čin i brutalni napad na mene od strane Demokratske fronte, obavještavam javnost, kako ću već sutra tužilaštvu podnijeti krivičnu prijavu protiv Demokratske fronte i odgovornog lica zbog krivičnog djela ‘’Lažno predstavljanje’’ iz člana 369. KZ FBiH koji između ostalog kaže da ‘’…ko se s ciljem da drugom nanese kakvu štetu lažno  predstavlja kao službena osoba kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora’’. 

 

Želim upoznati javnost da je u današnje vrijeme vrlo jednostavno koristeći informatičke mogućnosti (npr. program faik mailer) kreirati i montirati bilo kakve prepiske, gdje se kreiraju e-mail adrese i onda šalju mailovi kao da su sa vaše lične adrese, što je najverovatniji događaj kojim će se u narednom periodu nakon podnošenja krivične prijave protiv DF-a, baviti tužilaštvo i sud.

 

Također, da se radi o čistoj motaži kojom se željela postići moja trajna politička i lična diskreditacija govori i činjenica kako su navodni presreteni mailovi već postavljani u komentaru portala Klix, te kako u jednom od tri montarna maila koje Demokratska fronta u svom saopštenju nije objavila (na slici), stoji da ja navodno upućujem pitanje aprila 2018. godine, a dobijam odgovor u aprilu 2017.godine. 

 

df-lazni-e-mail

 

Dakle, godinu ranije sam dobila odgovor, što je suvišno komentarisati i samo po sebi govori o  montiranom materijalu i svakako metodima i načinu djelovanja DF-a.

 

Da bi ova gnusna laž i metode na koju su spremni iz DF-a bila svima jasnija, na kraju želim postaviti i pitanja, zašto Željko Komšić, kada već tako dugo ima moje presretene mailove koji datiraju još od prije godinu dana i ranije, nije odmah reagovao i očistio svoje redove, kako to voli reći, isključio me iz DF-a, a ne dopustio da ‘’trgujem’’ mandatom i obavljam funkcije zastupnika u PFBiH i Nadzornom odboru DF-a. 

 

Također, postavlja se pitanje šta je to Demokratska fronta i da li to Demokratska fronta inače prati tuđe kanale komunikacije koje je dopušteno samo tužilaštvu po nalogu suda, a  prema Krivično zakonu FBiH kao krivično djelo ‘’Neovlašteno prisluškivanje i zvučno snimanje’’ se kažnjava sa zaprječnom novčanom kaznom ili kaznom do 3 godine zatvora. 

 

I na kraju, želim postaviti pitanje Željku Komšiću i svima nama, da li to Željko Komšić i koliko često razmjenjuje mailove sa Mirsadom Kukićem?

 

Ovo samo potvrđuje činjenicu da se radi o stranci koju sam morala napustiti,  jer se isključivo bavi populizmom,  lažima, obmanama i demagogijom. Obzirom da nemaju  šta niti predstaviti, niti poručiti, ostali su im samo napadi i proizvođenje konflikta koji su ovog puta prešli granice i onog  minimalnog ljudskog ponašanja, na koji se tako voli pozivati Željko Komšić, ističe u svom saopštenju zastupnica u PD Parlamenta FBiH Amra Haračić.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook