BIVŠI PREDSJENIK SAD-A NAKON MNOGO GODINA

Bill Clinton otvorio dušu: Osjećam se grozno zbog Daytona... Kada sam vidio Ćamila Durakovića, shvatio sam...

Front06.05.18, 13:06h

Bill Clinton otvorio dušu: Osjećam se grozno zbog Daytona... Kada sam vidio Ćamila Durakovića, shvatio sam...
Bill Clinton otvorio dušu: Osjećam se grozno zbog Dejtonskog sporazuma... Kada sam vidio Ćamila Durakovića, shvatio sam...

 


Osjećam se grozno zbog ishoda Dejtonskog mirovnog sporazuma, ali tada nam je bilo bitno da zaustavimo rat. Nije vam potreban sistem poput Dejtona za političku paralizu, jer se ondje gdje nema razlike između činjenice i fikcije lako može izgubiti sve. Ovo je na gala večeri u Washingtonu sinoć izjavio bivši američki predsjednik Bill Clinton.


Savjetodavno vijeće za BiH (ACBH) je Clintonu i nekadašnjem članu Predsjedništva BiH Harisu Silajdžiću uručilo nagrade za životno djelo, na manifestaciji organizovanoj povodom 75. godišnjice državnosti BiH i 11. godišnjice od osnivanja ACBH. 

 

Također, nagrade su dodijeljene i generalima Gordonu Sullivanu i Wesleyu Clarku, bivšem glavnom komandantu NATO-a za Evropu.

 
- I dalje se sjećam gdje sam bio kada su američki diplomati poginuli na Igmanu. Dick Holbrooke, Sandy Berger, Chris Warren i mnogi drugi napravili su značajne promjene. Nakon 20 godina vidio sam Ćamila Durakovića i shvatio da moramo iznaći način da počnemo ispočetka - kazao je Clinton.

 


 

Gledajući film „Black Panther“, navodi, razmišljao je o BiH i Kosovu. Prema Clintonovim riječima, uzrok ratova na Balkanu je u tome što ljudi nisu prepoznali neke druge ljude kao ljudska bića. i shvatio da moramo iznaći način da počnemo ispočetka - kazao je Clinton.

 

(Vijesti.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook