Tuzlanski SDP uzvraća udarac DF-u

'Željko Komšić prima platu od 5.500 KM, a za četiri godine nije postavio NITI JEDNO poslaničko pitanje!'

Front05.05.18, 16:33h

'Željko Komšić prima platu od 5.500 KM, a za četiri godine nije postavio NITI JEDNO poslaničko pitanje!'
Kantonalni odbor SDP BiH Tuzla najoštrije osuđuje posljednje istupe predsjednika DF-a Željka Komšića. Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti

 

- Kantonalni odbor SDP BiH Tuzla najoštrije osuđuje posljednje istupe predsjednika DF-a Željka Komšića kojima pokušava kriminalizirati većinu članstva Socijaldemokratske partije BiH, kao i predsjednika najjače Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla Envera Bijedića.

 

Na 9. sjednici Kantonalnog odbora SDP BiH Tuzla, između ostalog, Kantonalni odbor je dao punu podršku predsjedniku KO SDP BiH Tuzla Enveru Bijediću i osuđuje, kako je navedeno u saopćenju, "nesitinit, tendendciozan i zlonamjeran istup Predsjednika DF-a".

 

- Poznato je javnosti da Predsjednik DF-a korisiti svaku priliku kako bi napao kadrove SDP BiH, a sve u cilju skupljanja jeftinih političkih poena, istovremeno minirajući mogući zajednički nastup ljevice na predstojećim izborima, a sve po nalogu SDA.

 

Podsjećamo Željka Komšića na činjenice koje su opće poznate građanima Tuzlanskog kantona, a to je da je Enver Bijedić bio najuspješnji ministar u Vladi FBiH od rata na ovamo sa prostora Tuzlanskog kantona, iza kojeg su ostali kilometri autoceste i tunela, saobraćajno deblokiran Tuzlanski kanton, oživljen Aerodrom Tuzla, sačuvan BH Telecom, spašene BH Pošte… Enver Bijedić je za svoj rad dobio brojna međunarodna i domaća priznanja.

 

Kantonalni odbor SDP BiH Tuzla poziva Željka Komšića da prestane sa lažnim optužbama, kriminaliziranjem članstva i kadrova SDP-a, i da, umjesto klevetanja drugog, priča o rezultatima svog dugogodišnje bezuspješnog političkog djelovanja. Željko Komšić za četiri godine mandata u Parlamentu BiH i plati od 5.500 KM nije postavio niti jedno poslaničko pitanje i nikada u svom radu i javnim istupima nije napadao niti kritikovao svoje „političke mentore“ iz SDA.

 

Mi u SDP-u imamo Plan i jasne ciljeve. Do njih ćemo doći zajedničkim radom sa simpatizerima, članovima i građanima, te smo sigurni u pobjedu na Općim izborima 2018. godine. Ljevice će biti sa ili bez DF-a (Željko Komšić), saopćeno je iz Služba za odnose s javnošću KO SDP BiH Tuzla.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 


 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook