OKUPLJANJE MEĐUNARODNOG KARAKTERA

DIEC 2018: Tuzla domaćin Prve konferencije o digitalnoj ekonomiji u BiH

Tehno04.05.18, 20:46h

DIEC 2018: Tuzla domaćin Prve konferencije o digitalnoj ekonomiji u BiH
Konferencija ima za cilj da podstakne razmjenu mišljenja, te da se prezentuju i diskutuju rezultati istraživanja iz oblasti IT menadžmeta i poduzetništva, poslovnih informacionih sistema, digitalnog marketinga, E – poslovanja, E – obrazovanja, E – uprave, E – zdravstva, E – legislative i IKT industrije
 
 
Prva međunarodna naučna konferencija o digitalnoj ekonomiji DIEC 2018, koju u organizuje Visoka škola „Internacionalna poslovno - informaciona akademija“ Tuzla, održat će se 11. maja 2018. godine u Tuzli.
 
Ovo je prva konferencija o digitalnoj ekonomiji u našoj zemlji uopšte koja ima međunarodni karakter, a okupit će eminentne naučnike, stručnjake, studente doktorskih i master studija iz različitih oblasti u kojima je digitalna tehnologija danas našla svoju primjenu. 
 
-Imamo 24 pristigla rada od autora i koautora iz osam zemalja od Malezije, Turske, Japana do onih koji dolaze iz regije. Obzirom da se radi o konfereneciji koja se prvi put organizuje, zadovoljni smo – istakao je dr. sc. Haris Hamidović predsjednik programskog odbora koji čine 19 uglednih članova.
 
Konferencija ima za cilj da podstakne razmjenu mišljenja, te da se prezentuju i diskutuju rezultati istraživanja iz oblasti IT menadžmeta i poduzetništva, poslovnih informacionih sistema, digitalnog marketinga, E – poslovanja, E – obrazovanja,  E – uprave, E – zdravstva, E – legislative i IKT industrije.
 
 
Tokom jednodnevnog programa, koji će se održati u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, autori brojnih radova za cilj imaju pokazati gdje se u ovom trenutku nalazimo kao privreda i društvo, koliko smo iskoristili potencijale digitalne ekonomije i u kojoj smo fazi stvaranja digitalnog društva, te kako iskorititi prilku koju nam pruža primjena digitalnih tehnologija da ostvarimo željeni ekonomski rast i kvalitetnije, održivo društvo.
 
-Poziv za sve studente, kako sa naše Visoke škole, tako i sa drugih fakuleta, koji žele prisustvovati konferenciji je otvoren a posebno preporučujemo Microsoft-ovu studentsku sesiju, ali i druge sadržaje  konferencije iz kojih mogu mnogo naučiti – napomenuo je Damir Damir Bećirović, direktor IPI akademije i predsjednik organizacionog odbora konferencije DIEC 2018.
 
Konferencija će se održati 11. maja 2018. godine sa početkom u 10:30 sati.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/MR)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook