par sati nakon lukačevog zahtjeva

Darko Ćulum smijenio komandira policijske stanice Banjaluka - Lauš i njegovog zamjenika

Hronika04.05.18, 17:52h

Darko Ćulum smijenio komandira policijske stanice Banjaluka - Lauš i njegovog zamjenika
Ove mjere preduzete su nekoliko sati nakon što je to od Ćuluma zatražio ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač

 

Direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum smijenio je komandira policijske stanice Banjaluka - Lauš i njegovog zamjenika.

 

Istovremeno, načelnik Policijske uprave Banjaluka donio je Rješenje o suspenziji inspektora iste Policijske stanice, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova - pišu Nezavisne

 

Ove mjere preduzete su nekoliko sati nakon što je to od Ćuluma zatražio ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

 

"Direktor policije Republike Srpske u skladu sa svojim ovlaštenjima donio je Rješenje o rasporedu komandira i zamjenika komandira za poslove kriminaliteta Policijske stanice Banja Luka – Lauš na druge poslove i zadatke. Načelnik Policijske uprave Banja Luka donio je Rješenje o suspenziji inspektora Policijske stanice Banja Luka – Lauš", navodi se u saopštenju.

 

Dodaje se da su navedene mjere preduzete prema "policijskim službenicima Policijske stanice Banjaluka – Lauš koji nisu blagovremeno preduzeli potrebne mjere i radnje u vezi sa prijavom od 18.03.2018. godine da je nepoznato lice izvršilo krivično djelo 'Krađa' u ulici Velibora Janjetovića broj 11".

 

U prethodnom saopštenju MUP-a naglašeno je da je u kasnijoj istrazi ovo krivično djelo dovedeno u vezu sa tragično nastradalim Davidom Dragičevićem, "ali da se u vrijeme prijave ova dva slučaja nisu mogla dovesti u vezu".

 

Protiv sva tri policijska službenika biće pokrenut unutrašnji postupak s ciljem utvrđivanja postojanja odgovornosti.

 

(Foto: Ilustracija/ DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/MR)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook