na inicijativu samira petrovića

Više desetina građana na mitingu podrške generalu Atifu Dudakoviću u Sarajevu

Hronika04.05.18, 15:47h

Više desetina građana na mitingu podrške generalu Atifu Dudakoviću u Sarajevu
Istakao je da je na današnji dan 1992. usvojena zastava Armije RBiH sa zlatnim ljiljanima, a koji simbolizuju slobodu i pod kojom u bosanske gazije odbranile nezavisnost i integritet BiH

 

Na polusatnom mitingu podrške generalu Atifu Dudakoviću, koji je danas u Sarajevu organizovan na inicijativu bivšeg borca Armije RBiH Samira Petrovića, okupilo se više desetina građana kako bi izrazili nezadovoljstvo nedavnim hapšenjem Dudakovića. 

 

Petrović je poručio da današnji miting ima historijski značaj, te da je Dudaković heroj i da Sarajevo nikada neće pristati na falsifikovanje historijskih činjenica. 

 

Istakao je da je na današnji dan 1992. usvojena zastava Armije RBiH sa zlatnim ljiljanima, a koji simbolizuju slobodu i pod kojom u bosanske gazije odbranile nezavisnost i integritet BiH. 

 

Ministar za boračka pitanja KS Muharem Fišo izjavio je novinarima da bivši borci Armije RBiH i na ovaj način i institucionalno nastoje pomoći advokatskim timovima. 

 

- Želimo da kažemo da su pravedna armija, policija i pravedni generali omogućili da danas ovaj narod i turisti budu u slobodnoj i nezavisnoj Bosni i Hercegovini - rekao je Fišo. 

 

Pripadnici SIPA-e uhapsili su 27. aprila u Bihaću bivšeg komandanta Armije Republike Bosne i Hercegovine Atifa Dudakovića zbog sumnje u počinjenje ratnih zločina. 

 

On i 12 pripadnika tog korpusa brane se sa slobode, iako je Tužilaštvo BiH predlagalo pritvor zbog mogućeg ometanja istrage boravkom na slobodi. 

 

Sud BiH je prošle sedmice odbio taj prijedlog nakon čega su Dudaković i ostali pušteni iz pritvora uz mjere zabrane.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook