'lino-fest 2018' 12. maja u domu mladih

Legendarni Minja Subota ponovo dolazi u Sarajevo: Ne propustite najveću dječju zabavu u gradu

Zabava04.05.18, 14:11h

Legendarni Minja Subota ponovo dolazi u Sarajevo: Ne propustite najveću dječju zabavu u gradu
Na konferenciji za medije predstavljen program 16. festivala dječje pjesme „Lino-Fest 2018“, koji će se održati 12. svibnja/maja 2018. godine, s početkom u 17:00 sati, u „Domu mladih“ u Sarajevu


 


Šesnaesti festival dječje pjesme „Lino-Fest 2018“ održat će se u subotu 12. svibnja/maja 2018. godine, s početkom u 17:00 sati, u „Domu mladih“ u Sarajevu. Tema ovogodišnjeg Festivala je „Učimo o Europi“.


Festival „Lino-Fest“ organizira se u kreativnoj produkciji Udruge za promociju i kulturne djelatnosti „Libertas“ Sarajevo. Izvršni organizator festivala je Udruga „Facultas za prosperitet mladih“, uz pokroviteljstvo tvrtke „Podravka“. Partner projekta je Centar Skenderija Sarajevo.


„Sarajevski 'Lino-Fest' jedna je od najkvalitetnijih međunarodnih dječjih manifestacija u regiji, prvenstveno zbog svog originalnog autorskog koncepta, koji je 2003. pokrenuo producent i dr. sc. Marijo Pejić. Za autorski koncept Lino-Fest je dobio nekoliko domaćih i međunarodnih nagrada, dakle u BiH, RH i Srbiji, a jedinstven i prepoznatljiv je po tome što osim zabavno-glazbenog dijela, u kojem se izvode nove autorske skladbe za djecu, ima i edukativni i baletni dio. U proteklim godinama je ova manifestacija za djecu postala tradicionalna u Sarajevu te svake godine okupi veliki broj talentirane djece koji uz pjesmu i druženje svojim vršnjacima prenose značajne poruke.“, izjavila je Ivana Krstanović, PR Udruge „Libertas“ i članica Organizacijskog tima „Lino-Festa 2018“, na konferenciji za medije održanoj danas u „Domu mladih“.


„Lino-Fest je kroz godine prepoznat kao važan edukativni sadržaj jer omogućava djeci da kroz glazbu i različite sadržaje usvajaju pozitivne i univerzalne vrijednosti. Odgovornost nas odraslih je da kod djece razvijemo ljubav prema umjetnosti, ali i da ih naučimo vrednovati kvalitetan umjetnički izričaj. Djeca na ovaj način uče o kulturama, običajima i poznatim ličnostima europskih država te o različitostima i vrednotama Europe koje su temelj tolerancije. Voditelji festivala će, na jednostavan i nesvakidašnji način, mališanima ispričati priču o povijesnim znamenitostima Europe i upoznati ih s velikim imenima znanosti, umjetnosti i filozofije. Započevši priču o karakteristikama europskim država, naroda i običaja, obilježit ćemo i Dan Europe, a djeci dajemo mogućnost da aktivno sudjeluju u pojednostavljenom procesu učenja o Europi kao zajedništvu različitosti, gdje ljudi jedni druge prihvaćaju i međusobno si pomažu, kazao je dr. sc.  Marijo Pejić, autor i umjetnički direktor Festivala „Lino-Fest“.  


„I ove godine ćemo pobjeći od organizacijske i produkcijske rutine. Naša publika i struka vidjet će opet nešto novo i drukčije. Prošle godine smo napravili iskorak i preselili Festival u dvoranu 'Doma mladih', koja je zbog visoke razine produkcijskih standarda i pomno razrađene programske koncepcije ponovo postala sinonim za vrhunski glazbeni proizvod. Mislimo da smo na taj način donijeli novu emociju i novu perspektivu ovog tradicionalnog festivala dječje pjesme.“, kazao je Adnan Đindo, redatelj i scenograf Festivala.


U natjecateljskom dijelu Festivala nastupit će 16 izvođača iz BiH i regije, koji će izvesti nove autorske dječje skladbe eminentnih autora, a njihov nastup bit će upotpunjen tematskim izvedbama dječje baletne skupine „Bellarte“.

 

lino-fest


Nazivi skladbi, imena izvođača i autora na Festivalu „Lino-Fest 2018“:


1. Mir – Izvođači: Luka Galić i Ivana Lazendić (Mrkonjić Grad, BiH)
(glazba: Arijana Kunštek, tekst: Ines Prajo, aranžman: Tihomir Preradović)
2. Simpatija – Izvođač: Adela Obuća (Goražde, BiH)
(glazba i tekst: Olivera Cvetić, aranžman: Adnan Mušanović)
3. U ritmu ljubavi – Izvođač: Nevena Mrvaljević (Podgorica, Crna Gora)
(glazba Ana Klepić, tekst: Tode Nikoletić, aranžman: Lado Leš)
4. Zapleši s nama – Izvođač: Vokalno-plesna grupa B-Stars (Mostar, BiH)
(glazba i tekst: Željka Zovko, aranžman: Unanimo)
5. Možda – Izvođač: Iva Čičovački (Sombor, Srbija)
(glazba: Lado Leš, tekst: Tode Nikoletić, aranžman: Lado Leš)
6. Super trio – Izvođač: Vjera Radulović (Perast, Crna Gora)
(glazba: Slavko Milovanović, tekst: Sanja Perić, aranžman: Mihailo Miha Radonjić)
7. Simpatija – Izvođač: Danilo Milosavljevic (Banja Luka, BiH)
(glazba i aranžman: Nemanja Mihajlović, tekst: Tode Nikoletić)
8. Violino – Izvođač: Luka Bajović (Nikšić, Crna Gora)
(glazba i tekst: Lara Šćekić, aranžman Aleksandar Saša Gajić)
9. Ove zvezde smo ti i ja – Izvođač: Darija Vračević (Beograd, Srbija)
(glazba: Dušan Alagić, tekst: Leontina Vukomanović, aranžman: Dušan Alagić i Strahinja Đurić)
10. Dok sanjam – Izvođač: Una Dimitrijević (Niš, Srbija)
(glazba, tekst i aranžman: Ognjen Cvekić)
11. Crno bijela ljubavna priča – Izvođači: Dina i Paola Španić (Zagreb, Hrvatska)
(glazba, tekst i aranžman: Maja Rogić)
12. Instagram – Izvođač: Tatjana Savatić (Novi Sad, Srbija)
(glazba: Marina Adamov Stojadinović, tekst: Dex, aranžman: Lado Leš)
13. Bijela ptica – Izvođač: Leona Pilipić (Zagreb, Hrvatska)
(glazba, tekst i aranžman: Maja Rogić)
14. Budi dete – Izvođač: Irena Matović (Požega, Srbija)
(glazba i aranžman: Mario Meršnik, tekst: Tode Nikoletić)
15. Planeta dječija – Izvođač: Deniz Hodžić (Sarajevo, BiH)
(glazba i tekst: Taik Ganić, aranžman: Adnan Mušanović
16. Ne može mama – Izvođač: Helena Grujić (Kikinda, Srbija)
(glazba: Svetlana Ceca Milić, tekst: Olivera Ivanović, aranžman: Arpad Balaž)


U revijalnom programu će nastupiti legendarni Minja Subota, koji će izvesti poznate dječje evergreene, zbor „Palčići“ pod vodstvom Slavka Olujića, zbor „Princess krofne“ pod vodstvom Zlatana Bostandžića, te dječja vokalna solistica Ana Bertić iz Zagreba. Revijalni program će biti upotpunjen druženjem s medvjedićem LINOM i dodjelama nagrada najboljim izvođačima.


Također, plesna skupina „Bellarte“ će izvesti kratki plesni performans posvećen popularnoj TV seriji za djecu i mlade „Smogovci“, koja je 1980-ih godina prošlog stoljeća snimljena prema istimenom romanu poznatog zagrebačkog književnika Hrvoja Hitreca, koji će također pratiti ovogodišnji festival.


Prijatelji festivala su: Hayat TV, Antena Sarajevo, Radio Mix, Depo portal, Cinema TV,  Metromedia, Televizija Hema, Vesela sveska, Male novine, Vesela sveska Sveznalica, Vesela pčelica, portal „Dječiji svijet“ i Šumi.


Ulaznice su puštene u prodaju i mogu se kupiti na blagajni „Centra Skenderija“ (Plato Skenderija) po cijeni od 5 KM.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook