Inzko i Lajčak o situaciji u našoj državi

Bivši i aktuelni visoki predstavnik u BiH 'opleli' po bh. političarima: 'Lakše je koristiti taktiku zastrašivanja nego raditi'

Front04.05.18, 13:24h

Bivši i aktuelni visoki predstavnik u BiH 'opleli' po bh. političarima: 'Lakše je koristiti taktiku zastrašivanja nego raditi'
Inzko je ocijenio da političari moraju prihvatiti da su reforme potrebne za dobrobit BiH i njenih građana, te pojačati svoje napore u tom smislu

 

Političari se trebaju fokusirati na reforme od kojih će građani imati konkretnu ekonomsku, socijalnu i političku korist, a uprkos prilično preuranjenom početku predizborne kampanje potreba za reformama neće nestati.

 

Kazao je to visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko tokom susreta s predsjednikom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i bivšim visokim predstavnikom u BiH Miroslavom Lajčákom s kojim je razgovarao o trenutnoj političkoj situaciji u BiH.

 

- Nažalost, izgleda da je nekima mnogo lakše koristiti taktiku zastrašivanja, poput špekuliranja oko otcjepljenja ili ratnih scenarija, umjesto napornog rada kako bi omogućili BiH da krene naprijed - istaknuo je Inzko.

 

Ocijenio je da političari moraju prihvatiti da su reforme potrebne za dobrobit BiH i njenih građana, te pojačati svoje napore u tom smislu.

 

Valentin Inzko danas bi trebao razgovarati s generalnom podsekretarkom Ujedinjenih nacija za politička pitanja, najavljeno je danas iz Ureda visokog predstavnika u BiH (OHR).

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook