FOTO/ Najveći teferič do sada na izletištu Buk

Na koridi kod Olova 10.000 duša: Trešte narodnjaci, igra se kolo, jedu kile mesa... Medonja bez konkurencije!

Zabava04.05.18, 11:57h

Na koridi kod Olova 10.000 duša: Trešte narodnjaci, igra se kolo, jedu kile mesa... Medonja bez konkurencije!
U sudaru šampiona Medonja pobijedio Zeku, bez pobjednika u okršaju Mesija i Kukuna

 

Na koridi koja je održana na izletištu Buk kod Olova okupilo se više od 10.000 ljubitelja borbi bikova iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i Srbije, Hrvatske Crne Gore... Osim u borbama bikova, kojih je ukupno bilo 26, brojni posjetioci uživali su u izvornoj i narodnoj muzici, igranju kola, roštilju, pečenom mesu...


Alfa i omega ove koride Habib Bjelić, koji u svom vlasništvu ima nekoliko bikova šampiona i koji spada u red najboljih domaćina u Olovu i njegovoj okolini, ističe da je ovo bila najposjećenija korida.

 

korida-olovo-2

 

- Naša korida je tri u jedan. Uz vrhunsku koridu, posjetioci su uživali u teferiču i vašaru. Svako je za sebe našao nešto. Borbe bikova su glavni razlog što hiljade posjetilaca iz svih krajeva BiH dolaze u Olovo, a ove godine ih je bilo više od 10.000  – kaže Bjelić.

 

korida-olovo-1

 

Najzanimljivija borba bio je sudar šampiona, Medonje Halila Bjelića i Zeke Sema Selimovića iz Bihaća. Nakon tvrde i žestoke borbe kao pobjednik je izašao bik čiji je vlasnik prvi čovjek popularne koride, koja se s razlogom, uz tradicionalnu na Čevljanovićima, svrstava među najbolje u BiH. Druga borba o kojoj se dosta pisalo u medijima bila je između Mesija, čiji je vlasnik Adis Sejdić Džango iz Visokog, i Kukana, čiji vlasnik je mesna industrija "Bajra". Ovaj okršaj okončan je bez pobjednika.

 

- Moj Medonja je još jednom pokazao da nema konkurencije. Nije on bez razloga trostruki prvak Čevljanske koride i on će ponovo na najboljoj koridi u BiH koju organizira Besim Gljiva braniti titulu najboljeg – kaže Bjelić.

 

Organizator se pobrinuo i za šaroliku muziku, a, uz Aldinu Bajić, posjetioce su zabavljali "Refkini ahbabi", Senada i "Mladi izvori", te brojna kulturno-umjetnička društva.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook