Zagreb dobio prvi radio sa folk muzikom

Program počeli sa 'Muštulukom' od Harisa Džinovića, a onda se zaredali hitovi Stoje, Ace Lukasa, Cvije...

Showbizz03.05.18, 15:40h

Program počeli sa 'Muštulukom' od Harisa Džinovića, a onda se zaredali hitovi Stoje, Ace Lukasa, Cvije...
U eteru je Ecija Ivušić koja je, radijskim žargonom rečeno, upala nakon hita Ace Lukasa "Omaklo mi se". Puna entuzijazma najavila je da je radio Extra FM krenuo i da neće stati, a onda se eterom proširila melodija pjesme "Gde si ti" izvjesnog Cvije

 

Danas u podne s emitiranjem je počeo Extra FM, zagrebački radio koji pušta samo folk muziku. Ecija Ivušić i Paula Sikirić najveće su zvijezde postave novog radija, a kako saznaje Index, na repertoaru je sve - od narodnjaka Harisa Džinovića do moderne turbofolk muzike koja se pušta u narodnjačkim klubovima širom Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije. 

 

Jedan od prvih izvođača koji su slušatelje dočekali nakon podneva bio je Haris Džinović s hitom "Muštuluk". Podne usred Zagreba odjednom je izgledalo kao ponoć u kafani na beogradskoj Skadarliji.

 

U eteru je Ecija Ivušić koja je, radijskim žargonom rečeno, upala nakon hita Ace Lukasa "Omaklo mi se". Puna entuzijazma najavila je da je radio Extra FM krenuo i da neće stati, a onda se eterom proširila melodija pjesme "Gde si ti" izvjesnog Cvije.

 

Extra FM emitira se na frekvencijama nekadašnjeg radija Laganini FM, koji je puštao samo sentiše. 

 

Što se marketinga tiče, prvi blok reklama počeo je s radijskim trailerom koji najavljuje dijelove programa. Extra FM o sebi kaže da pušta "muziku koja te pokreće". Sudeći prema traileru, uz gore navedene izvođače, puštat će se i Aleksandra Prijović, Milica Todorović, Rada Manojlović i ostale perjanice turbofolka u Srbiji.

 

Sudeći prema riječima direktora, za svoju finansijsku sudbinu se ne boje.

 

"Kroz veliko istraživanje tržišta koje smo proveli, utvrdili smo da postoji jako velik interes za ovakvim tipom muzike, a s obzirom na to da ne postoji radio koji svira takve pjesme, logično je bilo krenuti u ovaj projekt", rekao je je Antonio-Luka Radanović, direktor i glavni urednik Extra FM-a.

 

(Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook