tokom jahorina ekonomskog foruma

Milorad Dodik: Razmišljamo o uvođenju novog ministarstva, a bavit će se sa...

Front03.05.18, 12:34h

Milorad Dodik: Razmišljamo o uvođenju novog ministarstva, a bavit će se sa...
Dodik je kazao da je zadovoljan naglasivši da su ovakvi događaji prilika da se sumiraju ''svi rezultati dosadašnje saradnje''

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas na Jahorina ekonomskom formu da ni ovaj bh. entitet u narednom periodu mogao uvesti novo ministarstvo koje bi se bavilo novim tehnologijama.

 

Treći Jahorina ekonomski forum je, podsjećamo, počeo danas uz prisustvo premijerke Srbije Ane Brnabić, predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, člana Predsjedništva Dragana Čovića i šefa Delegacije EU u BiH Lars Gunnara Wigemarka.

 

Dodik je kazao da je zadovoljan naglasivši da su ovakvi događaji prilika da se sumiraju ''svi rezultati dosadašnje saradnje''.

 

''Želim izraziti zadovoljstvo što organizujemo ovaj Forum. Ovo je naravno prilika da se sumiraju svi rezultati naše saradnje. Glavna tema je regionalna saradnja, tu ima ozbiljnih uspjeha mada ima dosta prostora da se čine napreci. Moramo prilagoditi naša društva novim izazovima i novim trendovima u svijetu. Stabilnost društva je ključna za ekonomski razvoj. Kao što je Srbija prepoznata sa stabilnošću i reformama, to treba da bude poučno i za druge države. Želim da naglasim da je Republika Srpska kao dio ovog prostora, u političkom smislu veoma stabilna. Njena ekonomija bilježi najbolje rezultate. Rezultat toga je da ćemo ići u rebalans budžeta što govori o tome da se krećemo dobro i da svi makroekonomski pokazatelji govore da  je situacija sve bolja. Ali to nije dovoljno, ljudi moraju da osjete bolji život, bolje plate i bolje penzije'', poručio je Dodik obraćajući se prisutnima na Jahorini.

 

Potom se zahvalio premijerki Srbije Ani Brnabić da dosadašnjoj saradnji.

 

''Želim da istaknem veoma dobru saradnju s Republikom Srbijom, da se zahvalim predsjedniku Vlade i predsjedniku države. Ovo je period naše najuspješnije i najbolje saradnje'', dodao je on najavivši osnivanje novog ministarstva u Republici Srpskoj.

 

''Razmišljamo da u RS uvedemo novo Ministarstvo koje bi se bavilo novim tehnologijama'', potcrtao je on.

 

Reporter N1 televizije Boris Brezo ranije je javio da će Forumu sudjelovati oko 120 panelista, a na jednom panelu u raspravi će sudjelovati Ana Brnabić i Željka Cvijanović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook