Jedna od rijetkih firmi u Evropi koja radi za Adidas

Sudije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji nosit će kopačke iz BiH!

Biznis Klub03.05.18, 09:51h

Sudije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji nosit će kopačke iz BiH!
Kompanija zapošljava oko 900 radnika, a najzvučnije ime s kojim sarađuju je upravo Adidas

 

Kompanija Sanino iz Dervente proizvela je 351 par kopački za svjetskog giganta Adidas koje će na Svjetskom prvenstvo u fudbalu u Rusiji nositi sudije. Ovo je za BiznisInfo potvrdio direktor Sanina Radovan Pazurević.

 

– Naša firma nepunih 20 godina sarađuje s Adidasom. Mi smo jedna od rijetkih kompanija u Evropi koja nešto radi za ovu veliku svjetsku kompaniju. S obzirom da radimo kopačke, kao gornji dio, firma Adidas je odlučila da mi u Derventi uradimo 333 para, pa je kasnije došlo još nešto, ukupno 351 par kopački za prvenstvo svijeta u Rusiji. Te kopačke trebaju da nose sudije – kazao je Pazurević.


Govoreći o rezultatima kompanije, on je rekao da su oni prošle godine bili dobri, odnosno da je 2017. završena uspješno s vrijednošću izvoza od skoro 20 miliona KM. Sličan rezultat očekuje ove godine. Kompanija zapošljava oko 900 radnika, a najzvučnije ime s kojim sarađuju je upravo Adidas. 


– Osim Adidasa, tu je i firma Meindl koja je veoma moćna kada je u pitanju proizvodnja namjenske obuće za vojsku, zatim za brdskoplaninske uslove. Sličan program je i kod firme Haix koja se bavi proizvodnjom neke vrste zaštitne obuće namijenjene za vatrogasce i druge specifične uslove. Tu je i austrijska firma Legero s kojom radimo – kaže sagovornik portala Biznisinfo.


Adidas je, ističe, uvijek markantno ime, ali ni ostale spomenute firme ne zaostaju kada je u pitanju učešće u stvaranju novih vrijednosti, odnosno učešću u vrijednosti izvoza.


– Sa svim tim kompanijama mi uspješno radimo i mislim da su i oni s nama zadovoljni jer nemamo nekih većih problema kada je proizvodnja u pitanju – ističe Pazurević.

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 
 
 

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook