Predsjednik RS o ratnom komandantu Armije RBiH

Skepsa iz RS-a: Kako je Dodik prokomentarisao hapšenje Atifa Dudakovića

Front27.04.18, 13:42h

Skepsa iz RS-a: Kako je Dodik prokomentarisao hapšenje Atifa Dudakovića
Dodik je rekao da je Tužilaštvu BiH "trebalo 12 godina da na video-snimku identifikuje Atifa Dudakovića"

 


Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, izjavio je Srni da hapšenje Atifa Dudakovića, ratnog komandanta Armije RBiH, s aspekta prava nije zakašnjelo, jer ratni zločin ne zastarijeva, ali je zakašnjelo s aspekta pravde.

 

"Potomci žrtava Dudakovićevog zločina pravdu čekaju više od 20 godina. U međuvremenu su mnogi umrli, kao što je umrlo na desetine svjedoka njegovih brutalnih zločina. Prošlo je čak i 12 godina otkako sam zajedno sa tadašnjim predsjednikom Republike Srpske podnio prijavu za ratni zločin protiv Atifa Dudakovića, čije su naredbe za vršenje zločina snimljene kamerom", rekao je Dodik Srni na pitanje da prokomentariše današnje hapšenje Dudakovića.

 

Dodik je rekao da je Tužilaštvu BiH "trebalo 12 godina da na video-snimku identifikuje Atifa Dudakovića", te dodao da zato misli da je njegovo hapšenje, kao i hapšenje ostalih iz te grupe, farsa i uspostaljvanje vještačkog balansa u procesuiranju ratnih zločina.

 

"Da je ovo hapšenje uslijedilo neposredno nakon što su u javnosti prikazani snimci na kojima se jasno vidi kako Dudaković izdaje naređenje za zločine, vjerovao bih u dobre namjere pravosuđa BiH. Ovako, mislim da je u pitanju zakasnjelo hapšenje sa neizvjesnim sudskim epilogom", zaključio je Dodik.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook