VIDEO/ UZNEMIRUJUĆI SNIMAK - DOK INSPEKTOR VRŠI KONTROLU

Psihički me ubijaju i maltretiraju: Vlasnica banjalučkog puba na udaru inspekcije zbog podrške grupi 'Pravda za Davida'

Hronika26.04.18, 15:09h

Psihički me ubijaju i maltretiraju: Vlasnica banjalučkog puba na udaru inspekcije zbog podrške grupi 'Pravda za Davida'
Ovaj lokal je od početka okupljanja građana u centru Banje Luke pod parolom "Pravda za Davida" stao uz sve one koji zahtijevaju da se otkrije potpuna istina o ovom tragičnom slučaju, te su sav novac od prodaje kafa donirali Davidovim roditeljima za angažovanje pravnog tima

 

Vlasnica banjalučkog "Pub Lifea" M. M. (puno ime i prezime poznato redakciji), koji od početka osnivanja grupe "Pravda za Davida" i aktivnosti roditelja stradalog Davida Dragičevića (21) otvoreno pruža podršku ovoj grupi, komentirala je za Faktor stalne inspekcijske kontrole, kao i jučerašnji uznemirujući snimak iz lokala.

 

Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama vidi se inspektor koji je obavlja kontrolu u lokalu, te vlasnica koja očajnički viče: "Sram vas bilo! Ne mogu da trpim ovo više!", dok je gosti pokušavaju smiriti.

 

Ovaj lokal je od početka okupljanja građana u centru Banje Luke pod parolom "Pravda za Davida" stao uz sve one koji zahtijevaju da se otkrije potpuna istina o ovom tragičnom slučaju, te su sav novac od prodaje kafa donirali Davidovim roditeljima za angažovanje pravnog tima.

 

Vlasnica M. M. je kazala da su od tada imali ukupno oko 20 inspekcijskih kontrola, i to svih inspektora – rada, sanitarnih, tržišnih, komunalnih i drugih, izreknute su im kazne od više hiljada maraka, a u posljednjih petnaestak dana su imali i dvije racije.

 

 

- S obzirom na to da, pored "Lifea", već tri godine imam firmu i poslujem u Banjoj Luci, nikada ništa slično nisam doživjela. Nikada nam se nije desilo da nam dolazi toliko različitih inspekcija u tako kratkom roku. Nikoga ne optužujem, ali neka ljudi sami procijene šta se dešava. Nigdje, ni u jednom lokalu u Banjoj Luci, nisu bili toliko puta kao kod nas – kazala je ona.

 

Istakla je da joj je zbog svega jako teško.

 

- Teško mi je, jako teško. Pokušavam da ne padnem nakon svega. Psihički me ubijaju i maltretiraju i ne znam kako da preživim sve ovo. Nemaju milosti. Po čitav dan nas maltretiraju. Nisu nam svi izrekli kazne, ali sam njihov dolazak i kontrola zahtijeva cjelodnevni rad i angažovanje – kazala je M. M.

 

"Pub Life" se nalazi u neposrednoj blizini Palate Republike. U njemu se redovno okupljaju aktivisti iz grupe "Pravda za Davida", kao i Davidov otac Davor Dragičević.

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook