12. maja u Domu mladih u Sarajevu

Učimo o Europi - tema 16. dječjeg festivala 'LINO-FEST 2018'

Zabava26.04.18, 10:51h

Učimo o Europi - tema 16. dječjeg festivala 'LINO-FEST 2018'
Prodaja ulaznica za festival je na blagajni „Centra Skenderija“ (Plato Skenderija) po cijeni od 5 KM

 

 

Šesnaesti festival dječje pjesme „Lino-Fest 2018“ održat će se 12. maja/svibnja 2018. godine, s početkom u 17:00 sati, u „Domu mladih“ u Sarajevu. Tema ovogodišnjeg Festivala je „Učimo o Europi“.


Prodaja ulaznica za festival je na blagajni „Centra Skenderija“ (Plato Skenderija) po cijeni od 5 KM.


- Djeca na ovaj način uče o kulturama, običajima i poznatim ličnostima europskih država te o različitostima i vrednotama Europe  koje su temelj tolerancije. Voditelji festivala će, na jednostavan i nesvakidašnji način, mališanima ispričati priču o povijesnim znamenitostima Europe i upoznati ih s velikim imenima znanosti, umjetnosti i filozofije, kazao je dr. sc. Marijo Pejić, autor Festivala „Lino-Fest“.


- Započevši priču o karakteristikama europskih država, naroda i običaja, obilježit ćemo i Dan Europe, a djeci dajemo mogućnost da aktivno sudjeluju u pojednostavljenom procesu učenja o Europi kao zajedništvu različitosti, gdje ljudi jedni druge prihvaćaju i međusobno si pomažu, kazala je Ivana Krstanović, PR i članica Direkcije Festivala.


U natjecateljskom dijelu nastupit će 16 izvođača iz BiH i regije, koji će izvesti nove autorske skladbe, a njihov nastup bit će upotpunjen tematskim plesnim izvedbama dječje baletne skupine „Bellarte“, zabavnim programom i dodjelama nagrada najboljim izvođačima.

 

Scenarist ovogodišnjeg festivala je dr. sc. Marijo Pejić, a režiser i scenograf je Adnan Đindo. Koreografiju potpisuje Dajana Popović.


Kreativni producent Festivala  je Udruga „Libertas“ Sarajevo, a izvršni organizator Udruženje „Facultas za prosperitet mladih“. Generalni pokrovitelj festivala je „PODRAVKA“.

 

Partner projekta je KJP „Centar Skenderija“.

 

lino-fest-2018

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook