U Gračanici na Poslovnoj zoni Fering

Otvoren Međunarodni sajam poduzetništva i obrta Grapos Expo 2018 na kojem će se predstaviti 332 izlagača

Biznis Klub24.04.18, 19:56h

Otvoren Međunarodni sajam poduzetništva i obrta Grapos Expo 2018 na kojem će se predstaviti 332 izlagača
Prema riječima organizatora, ovo će biti jedan od najposjećenijih privrednih sajmova, ne samo u Tuzlanskom kantonu, nego i u širem regionu

 

U Gračanici je danas, u prisustvu velikog broja zvanica, izlagača i poslovnih partnera iz BiH i regiona, svečano otvoren 9. Međunarodni sajam poduzetništva i obrta Grapos Expo 2018.

 

Sajam se prvi put održava na Poslovnoj zoni Fering a okupio je 332 izlagača na 124 štanda. Sajam je i ove godine opravdao međunarodni karakter budući da dolaze izlagači najprije iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore zatim iz Slovenije, Njemačke i Italije. 

 

Prema riječima organizatora, ovo će biti jedan od najposjećenijih privrednih sajmova, ne samo u Tuzlanskom kantonu, nego i u širem regionu. Na svečanoj ceremoniji otvaranja sajma prisutnima se najprije obratio direktor sajma Nedžad Nuhanović koji je istakao zadovoljstvo činjenicom a je ovaj sajam postao vodeća regionalna privredna smotra. 

 

„Činjenica da se na ovogodišnjem sajmu u Gračanici okupilo 332 izlagača iz Bosne i Hercegovine i šest zemalja Evropske unije i okruženja daje mi za pravo da kažem da smo postigli pravi cilj, a bez udruživanja privrede, obrta i poduzetništva, bez razmjene roba, znanja i iskustava te sklapanja raznovrsnih oblika saradnje nema uspjeha“,  dodao je Nuhanović. 

 

Prigodni govor na Sajmu održao je i  načelnik općine Gračanica Nusret Helić koji je istakao kako je sretan što će Gračanica danas i naredna tri dana biti centar poduzetništva i biznisa u našoj zemlji.

 

„Ovaj sajam poduzetništva je prilika da skrenemo pažnju na ekonomiju, proizvodnju te da kroz ovaj projekat utičemo na privredni razvoj. Želimo poslati poruku mladima da je ovdje moguće graditi budućnost“, poručio je Helić. 

 

Prema riječima premijera Tuzlanskog kantona Jakuba Suljkanovića, Grapos Expo je mnogo više od sajma te predstavlja brend Gračanice i Tuzlanskog kantona.

 

„Poduzetništvo, obrt i biznis su zaštitni znakovi Gračanice kao i lokalne sredine i stoga ne čudi da se upravo ovdje odvija sajamska manifestacija ovog tipa“, rekao je Suljkanović i dodao da je jedna od svrha sajma da posjetiteljima pokaže poduzetnički duh, trud rad i zalaganje.  

 

„Kada se stvori zajedništvo, ovakvi sajmovi dobijaju dušu i svoju svrhu. Dokazujete iz godine u godinu da ovo postaje mjesto nezaobilaznog druženja, sastanaka te sklapanja novih ugovora.“ rekao je Dragutin Raniogajec, predsjednik Hrvatske Obrtničke Komore. 

 

Međunarodni sajam poduzetništva i obrta Grapos Expo 2018 okupio je, i ove godine, biznis zajednicu, predstavnike svih nivoa vlasti i Gračanicu učinio mjestom, prije svega, novih susreta, edukacije ali i razvoja.

 

Partner sajma je Hrvatska obrtnička komora, a isti nadopunjuje bogat propratni sadržaj sačinjen od stručnih panela, predavanja, prezentacija i radionica kao i zabavnih sadržaja. Sajam je otvoren od 24. – 28. 04.2018. od 10:00 do 20 :00h, s tim da zadnji dan završava u 16:00h.  

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook