Upravni odbor Federalnog zavoda za MIO/PIO

Donesena odluka o povećanju mirovina za 3,5 posto, isplata počinje 4. maja

Front23.04.18, 16:39h

Donesena odluka o  povećanju mirovina za 3,5 posto, isplata počinje 4. maja
Pored povećanih mirovina za travanj, korisnici će prilikom isplate, koja će biti u petak 4. svibnja, dobiti i razliku između isplaćene mirovina za ožujak i uvećane mirovine

 

Upravni odbor Federalnog zavoda za MIO/PIO donio je, na sjednici u ponedjeljak, odluku o akontativnom usklađivanju mirovina, a u skladu s odredbama članka 79. Zakona o MIO/PIO. 

 

 Tom odlukom, sve mirovine, s izuzetkom najviših i mirovina ostvarenih u 2018. godini, povećat će se za 3,5 posto. Odlukom o akontativnom usklađivanju obuhvaćene su minimalne i zajamčene mirovine ostvarene i u 2018. godini, koje će se također povećati za 3,5 posto. 

 

Korisnicima mirovina ostvarenih prema Zakonu o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata, a prema odredbama navedenog zakona, usklađivanje mirovina će biti izvršeno sljedećeg mjeseca, s izuzetkom minimalnih mirovina koje se povećavaju za 3,5 posto, u skladu s današnjom odlukom. 

 

Pored povećanih mirovina za travanj, korisnici će prilikom isplate, koja će biti u petak 4. svibnja, dobiti i razliku između isplaćene mirovina za ožujak i uvećane mirovine. 

 

Odluka o akontativnom usklađivanju mirovina donesena je zbog činjenice da statistički pokazatelji o rastu bruto domaćeg proizvoda još nisu službeno objavljeni. 

 

Današnja odluka Upravnog odbora FZ MIO/PIO bit će dostavljena na izjašnjenje Vladi Federacije BiH. 

 

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za travanj i razlike mirovina za ožujak, s uračunatim troškovima, iznose oko 170 milijuna KM, priopćeno je Ferderalnog zavoda za MIO/PIO. 

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook