VIDEO/ Procurio novi snimak iz kobne noći

Da li ove scene znače početak otmice Davida Dragičevića: Zašto policija krije četiri osobe koje su ga čekale na Trgu Krajine?!

Hronika23.04.18, 08:00h

Da li ove scene znače početak otmice Davida Dragičevića: Zašto policija krije četiri osobe koje su ga čekale na Trgu Krajine?!
Vasković u blogu poručuje da ovaj snimak, također, baca novu sumnju na tvrdnje Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani kriminal MUP RS, o kretanju Davida Dragičevića kobne noći

 

Novinar Slobodan Vasković obavio je video koji prikazuje događaje od 18. marta 2018. godine na kojem se našao pokojni David Dragičević i pet nepoznatih osoba koje Vasković dovodi u vezu s Dragičevićevim nestankom i navodnim ubistvom.

 

Podsjećamo, beživotno tijelo ovog 21-godišnjaka pronađeno je 24. marta na ušću Crkvine u Vrbas u Banjoj Luci, a iako je policija zaključila zadesnu smrt, porodica to ne prihvata i smatra da je ubijen.

 

Vasković u svom blogu opisuje video u noći kada je Dragičević nestao:

 

"Nema dileme da su osobe sa snimka na određen način umiješane u nestanak Davida Dragičevića, jer njegov telefon prestaje da radi u 2:40 sati, znači 15 minuta nakon što se sreo s njima".

 

Vasković u blogu poručuje da ovaj snimak, također, baca novu sumnju na tvrdnje Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani kriminal MUP RS, o kretanju Davida Dragičevića kobne noći.

 

"Naime, Ilić uopće nije naveo da postoji ovaj snimak, a policija nije dala odgovor ko su osobe sa snimka, šta oni znaju i zašto ih policija nije pronašla", piše Vasković u svom blogu. 

 

Zašto, shodno svemu tome, David Dragičević nije mogao stići te noći (do 2:52h) do kuće koju je navodno opljačkao te zašto Vasković tvrdi da ovi detalji oznčavaju "početak otmice", čitajte OVDJE.

 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook