federalni zastupnik zadržan na liječenju

Pretučen predsjednik lokalne SDA Asim Kamber: Parkirao je auto, a onda mu je prišao muškarac i izudarao ga...

Hronika22.04.18, 14:21h

Pretučen predsjednik lokalne SDA Asim Kamber: Parkirao je auto, a onda mu je prišao muškarac i izudarao ga...
Kako su potvrdili u policiji USK, Kambera je pretukao mlađi muškarac. Policiju su obavijestili građani koji su svjedočili napadu na Kambera

 

U centru Sanskog Mosta sinoć je pretučen federalni zastupnik i predsjednik lokalnog Općinskog odbora SDA Asim Kamber- piše Faktor

 

Kako su potvrdili u policiji USK, Kambera je pretukao mlađi muškarac. Policiju su obavijestili građani koji su svjedočili napadu na Kambera.

 

Glasnogovornica MUP-a USK Snežana Galić izjavila je da je "A. K. parkirao automobil u gradu, nakon čega mu je prišao M. S. (1997) te fizički nasrnuo na njega, udarivši ga nekoliko puta po glavi i tijelu".

 

Napadač je potom pobjegao, a Kamberu je ljekarska pomoć pružena najprije u Domu zdravlja, a potom je primljen na Odjel hirurgije bolnice u Prijedoru, gdje je zadržan na liječenju.

 

Napadač se sinoć predao policiji, te je uhapšen, a istragu o slučaju vodi Tužilaštvo USK. M. S. se na teret stavlja nasilničko ponašanje.

 

Lokalni portali pišu da je napadač student iz Sanskog Mosta Mujo Sinanović, a nezvanično je do incidenta došlo kada je prišao Kamberu i pitao ga zašto preko vijećnika SDA opstruira izgradnju objekta njegovog oca u centru grada. O ovom slučaju, navodno je upoznat i vrh SDA u Sarajevu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook