komedija za sve

Otvorena 15. 'Mostarska liska': Mala liska Robertu Peharu

Kultura21.04.18, 09:21h

Otvorena 15. 'Mostarska liska': Mala liska Robertu Peharu
“Malu lisku” za najboljeg glumca/glumicu večeri stručni žiri je jednoglasno dodijelio Robertu Peharu “za inteligentnu lisku, glumački tačnu a dramaturški opravdanu

 

15. Međunarodni festival komedije “Mostarska liska 2018” svečano je u Narodnom pozorištu Mostar otvorio Rašid Hadžović,  ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, a na svečanosti otvorenja direktor Festivala i direktor Narodnog pozorišta Mostar Almir Mujkanović je uručio zahvalnicu za kontinuiranu podršku ovom festivalu gradonačelniku Mostara Ljubi Bešliću. 

 

Prva predstava u konkurenciji festivala bila je predstava Hrvatskog narodnog kazališta Mostar “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” autora Ive Brešana i u režiji Ivana Lea Leme.

 

“Malu lisku” za najboljeg glumca/glumicu večeri stručni žiri je jednoglasno dodijelio Robertu Peharu “za inteligentnu lisku, glumački tačnu a dramaturški opravdanu”.

 

U popratnom programu Festivala “Mostarska liska” je umjetnička radionica “Glumac kao režiser” koju će voditi glumac i reditelj Zijah A. Sokolović.

 

mala-liska-2

 

Radionica će biti održana u subotu i nedjelju, 21. i 22. 04. u “Studiju 64” Narodnog pozorišta Mostar u 10.30 sati. Ulaz je besplatan za sve.

 

Svaku večer nakon predstave slijedi druženje uz muziku uživo u izvedbi prijatelja i polaznika Rock škole Mostar, koje Narodno pozorište Mostar organizira u partnerstvu s Rock školom Mostar. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook