efikasni strateški dokumenti

Vlada KS usvojila Strategiju za borbu protiv korupcije i Akcioni plan provedbe

Front20.04.18, 14:28h

 Vlada KS usvojila Strategiju za borbu protiv korupcije i Akcioni plan provedbe
Oba ova važna dokumenta nisu samo formalnog karaktera, već su provodivi i efikasni strateški dokumenti za borbu protiv najizraženije društvene pošasti, saopćeno je iz Press službe KS

 

Vlada Kantona Sarajevo (KS) usvojila je Strategiju za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo 2018 – 2019. i Akcioni plan za njenu provedbu za navedeni period. 

 

Oba ova važna dokumenta nisu samo formalnog karaktera, već su provodivi i efikasni strateški dokumenti za borbu protiv najizraženije društvene pošasti, saopćeno je iz Press službe KS. 

 

Kanton Sarajevo je donošenjem Strategije za borbu protiv korupcije i njenog Akcionog plana ispunio sve, kako se navodi, formalno-pravne pretpostavke koje imaju za cilj ispunjavanje uslova za EU integraciju Bosne i Hercegovine, kao i sve uslove propisane državnom Strategijom. 

 

Nakon njihovog usvajanja, uslijedit će implementacija aktivnosti predviđenih ovim strateškim dokumentima. 

 

I Strategija i Akcioni plan za borbu protiv korupcije usklađeni su s opštim principima i načelima državne Strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019. godina, posebno u kontekstu uloge koju Kanton Sarajevo ima u procesu provođenja antikorupcijskih aktivnosti.

(FENA)/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook