podnesena inicijativa

Grupa poslanika u PSBiH traži hitnu sjednicu o Izvještaju EK 2018.

Front20.04.18, 11:18h

Grupa poslanika u PSBiH traži hitnu sjednicu o Izvještaju EK 2018.
Ovu inicijativu podnijeli su poslanici iz nezavisnog Bloka, Saveza za bolju budućnost (SBB), Stranke demokratska aktivnosti (A-SDA) i Socijaldemokratske partije (SDP)

 

Grupa poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine podnijela je danas zahtjev za sazivanje hitne sjednice Doma u roku od tri dana o temi "Privremeni izvještaj Evrospke komisije 2018". 

 

Ovu inicijativu podnijeli su poslanici iz nezavisnog Bloka, Saveza za bolju budućnost (SBB), Stranke demokratska aktivnosti (A-SDA) i Socijaldemokratske partije (SDP). 

 

Poslanik Nezavisnog bloka Senad Šepić obrazložio je novinarima da Parlament BiH mora biti "motor" rješavanja stvarnih problema, a na prvom mjestu to je evropski put zemlje. 

 

- Svi politički lideri su u potpisali Izjavu o evropskoj opredijeljenosti zemlje i obavezali se da će aktivno raditi na tome da BiH što prije postane članica Evrospke unije - pojasnio je Šepić, dodajući da izvještaji EK o BiH govore da je zemlja na začelju tih procesa u odnosu na zemlje regije. 

 

Napomenuo je da bi se na ovoj sjednici moglo govoriti o stvarnim problemima u BiH te je izrazio nadu da će Kolegij Doma razumjeti i prihvatiti ovu inicijativu.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook