povoljna i hranjiva

Sjemenke lana: Izuzetno zdrava namirnica koju ne smijete zaboraviti!

Auto & Dom19.04.18, 18:11h

Sjemenke lana: Izuzetno zdrava namirnica koju ne smijete zaboraviti!
Jedna jušna kašika lanenih sjemenki sadrži otprilike 1.8 grama omega 3 masnih kiselina, a bogate su i antioksidansima i vlaknima

 

Sjemenke lana iznimno su zdrava namirnica koja uživa veliku popularnost među ljubiteljima pravilne prehrane. Oni sigurno već znaju koja je ključna stvar u pripremi sjemenki prije dodavanje jelima, ali ima ljudi koji možda još uvijek nisu upoznati s tim.

 

Nutricionistica Brierley Horton za magazin Health objašnjava da naše tijelo ne može u potpunosti probaviti lanene sjemenke. Kako bismo iz njih izvukli ono najbolje, a pritom olakšali posao probavnom sustavu, prije konzumacije potrebno ih je samljeti na grubo ili barem smrviti u mužaru.

 

Horton napominje da mnoge zdrave tvari u ovoj namirnici oksidiraju nakon mljevenja ili mrvljenja u mužaru, stoga bi bilo poželjno pojesti ih unutar 24 sata od pripreme.

 

Jedna jušna kašika lanenih sjemenki sadrži otprilike 1.8 grama omega 3 masnih kiselina, a bogate su i antioksidansima i vlaknima.

 


Jedna jušna žlica lanenih sjemenki sadrži otprilike 1.8 grama omega 3 masnih kiselina, a bogate su i antioksidansima i vlaknima. Snižavaju kolesterol, smanjuju želju za konzumacijom šećera, dovode hormone u balans te pomažu u procesu mršavljenja.


Možemo ih dodavati raznim jelima poput npr. zobene kaše za doručak ili pak salate za ručak, a također su sjajan dodatak raznim smoothiejima.

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook