uspješni dokumentarac u pet gradova širom zemlje

'Scream For Me Sarajevo' od 19. aprila u bh. kinima: Jedinstveni testament života u opkoljenom Sarajevu

Mediji18.04.18, 12:46h

 'Scream For Me Sarajevo' od 19. aprila u bh. kinima: Jedinstveni testament života u opkoljenom Sarajevu
Ideja o nastanku filma potekla je od autora Jasenka Pašića, dok je režiju ovog dokumentarnog ostvarenja potpisao Tarik Hodžić

 

Bosanskohercegovački dokumentarni film Primetime producije "Scream For Me Sarajevo", sinoć je započeo svoju zvaničnu bh. kino distribuciju s pretpremijernim projekcijama u pet bh. gradova paralelno sa 150 kino dvorana u Velikoj Britaniji i više od 500 kino dvorana u Evropi i svijetu. 

 

U distribuciji Con film, kompanije koja u posljednjih nekoliko godina intenzivno podržava distribuciju bh. igranog i dokumentarnog filma, "Scream for me Sarajevo“ od 19. aprila kreće s redovnim projekcijama u multiplexima Cinema City u Sarajevu, Ekran u Zenici, Cinestarima u Mostaru, Tuzli i Bihaću te kinu Meeting Point što predstavlja najveću kino distribuciju jednog bh. dokumentarnog filma u novijoj historiji. 

 

U dvorani multiplexa Cinema City gledateljima se sinoć obratila i ekipa filma predvođena producentom Adnanom Ćuharom, a nakon toga je prikazan i ekskluzivni razgovor s frontmanom grupe Iron Maiden Bruce Dickinsonom snimljen u povodu održavanja te pretpremijere širom Evrope. 

 

"Scream For Me Sarajevo", za kojeg postoji mišljenje da je jedan od najvrijednijih filmova o sarajevskoj opsadi, prati događaje dolaska frontmena kultnog metal benda Iron Maiden Brucea Dickinsona i njegovog benda u opkoljeno Sarajevo 1994. godine, kada je i održan koncert u Bosanskom kulturnom centru (BKC). 

 

Ideja o nastanku filma potekla je od autora Jasenka Pašića, dok je režiju ovog dokumentarnog ostvarenja potpisao Tarik Hodžić

 

Film koji predstavlja jedinstveni testament života u opkoljenom Sarajevu za vrijeme rata svoj je put započeo na Sarajevo Film Festivalu gdje je i osvojio najveću ocjenu publike svih vremena, a od tada je prikazan na 20 Festivala širom svijeta i osvojio deset različitih nagrada, a sada se u njegovu istorijsku i umjetničku vrijednost mogu uvjeriti gledatelji u BiH, regionu, Evropi i svijetu, saopćili su organizatori.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook