Služba za poslove sa strancima

Sa teritorije BiH protjerana dva bezbjednosno interesantna lica, dovode se u vezu s kriminalnim klanovima

Hronika18.04.18, 12:23h

Sa teritorije BiH protjerana dva bezbjednosno interesantna lica, dovode se u vezu s kriminalnim klanovima
Ova lica su prethodno osuđena po presudi Općinskog suda Sarajevo zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materijala u vezi sa krivčnoim djelom pranja novca

 

Služba za poslove sa strancima protjerala je sa teritorije BiH dva bezbjednosno interesantna lica.

 

Kako je saopćeno, u utorak 17. aprila, Interventni tim Službe za poslove sa strancima preuzeo je lica M.G, državljana Crne Gore, i D.Č, državljana Republike Srbije, koji su nakon odsluženja zatvorske kazne pušteni iz KPZ Zenica. Nad navedenim licima je proveden postupak u skladu s Zakonom o strancima, te im je izrečena mjera protjerivanja i zabrana ulaska u BiH u periodu od pet  godina. 

 

Imenovani su prethodno osuđeni po presudi Općinskog suda Sarajevo zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materijala u vezi sa krivičnom djelom pranja novca. 

 

Kako se radi o licima koji se dovode u vezu sa kriminalnim klanovima u Srbiji i Crnoj Gori, preduzete su sve neophodne mjere i radnje u cilju njihovog bezbjednog udaljenja iz Bosne i Hercegovine, nakon čega su predati nadležnim organima Republike Srbije odnosno Crne Gore. 

 

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu svojim operativnim djelovanjem davati puni doprinos bezbjednosti BiH. 

  

(FENA/Foto: Arhiv/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook