UPOZORENJE IZ GORSKE SLUŽBE/ OPASNOST U STAROM GRADU

Pukla stijena 'Orlovača' na ušću Moščanice u Miljacku: U svakom trenutku može se odlomiti i pasti na prolaznike!

Hronika17.04.18, 14:34h

Pukla stijena 'Orlovača' na ušću Moščanice u Miljacku: U svakom trenutku može se odlomiti i pasti na prolaznike!
U skladu s ovim upozorenjem napominjemo sve koji se kreću i zadržavaju na tom dijelu da to čine na ličnu (osobnu) odgovornost. GSS stanica Sarajevo će nastojati da obavijesti sve nadležne službe u gradu Sarajevu

 

 

Obzirom da je s dolaskom proljeća krenula i alpinistička/penjačka sezona, te da veliki broj zaljubljenika u ovaj sport svakodnevno obilazi rejon "Darive", kao i šetalište Aleju ambasadora u općini Stari Grad - Sarajevo, te da svakodnevno ovom relacijom prolazi veliki broj djece s roditeljima, iz Gorske službe spašavanja - stanica Sarajevo, upozoravaju da na stijeni "Orlovača", na ušću Moščanice u Miljacku, prijeti veliki odron kamenja koji se može u svakom trenutku odlomiti i pasti na šetalište.


 

Odron koji prijeti predstavlja opasnost za penjače i zaljubljenike u penjanje, ali puno veća opasnost je za prolaznike, šetače, trkače, bicikliste, motoriste, posebno za porodice s djecom, odnosno sve one koji po lijepom vremenu uživaju u ovom šetalištu.   
 

U skladu s ovim upozorenjem napominjemo sve koji se kreću i zadržavaju na tom dijelu da to čine na ličnu (osobnu) odgovornost. GSS stanica Sarajevo će nastojati da obavijesti sve nadležne službe u gradu Sarajevu.

 
 

Gorska služba spašavanja - stanica Sarajevo izdaje upozorenje na mogućnost odrona do definitivne njegove sanacije na pomenutom šetalištu/penjalištu.

 
 

U toku prošle sezone pomenuti dio je bio obilježen, prije dvije godine upozorili smo na istu pojavu, a u toku 2013. godine jedan dio je i očišćen od nestabilnih komada kamena, saopćeno je iz GSS stanice Sarajevo.  


 

(DEPO PORTAL/az)
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook