narod je prozvao princezom dianom s istoka

Prva dama razorene Sirije Asma Al Assad uživa u neviđenom luksuzu: Na Instagramu je prati čak 230.000 ljudi!

Lifestyle16.04.18, 19:12h

Prva dama razorene Sirije Asma Al Assad uživa u neviđenom luksuzu: Na Instagramu je prati čak 230.000 ljudi!
Supruga Bašara el-Asada (Bashar), koja nosi nadimak i ''Prva dama pakla'', ali i ''Pustinjska ruža", rođena je u Britaniji , a na Instagramu je prati 230.000 ljudi

 

Prva dama Sirije Asma el-Asad (Al Assad) uživa u luksuznom životu, sudeći prema fotografijama koje objavljuje na Instagramu.

 

Supruga Bašara el-Asada (Bashar), koja nosi nadimak i ''Prva dama pakla'', ali i ''Pustinjska ruža", rođena je u Britaniji , a na Instagramu je prati 230.000 ljudi- piše Avaz.


 
Asadova supruga rođena je 1975. godine u Londonu, od roditelja sunitskih muslimana, porijeklom iz Homsa.

 

Završila je Queen's koledž kao diplomirani inžinjer računarstva i francuske književnosti. Pridružila se bankarskoj industriji i radila u ''Deutche banci'' kao analitičarka za hedge fondove.

 

Za Asada se udala na "tajnom“ vjenčanju 2000. godine, kada je on imao 35, a ona 25 godina, i imaju troje djece. Narod ju je prozvao ''Princezom Dajanom s Istoka''.

 

asma-al-assad

 

No, mišljenje o prvoj dami počelo je da se mijenja 2012. godine, kada su u Wikileaks dokumentima objavljeni mailovi koji pokazuju da je dala 350.000 dolara za 130 novih komada namještaja u trenutku kada je već uveliko buktao krvavi civilni rat u njenoj zemlji.

 

I to nije sve. Kupila je i cipele s kristalnim štiklama u vrijednosti od 7.000 dolara, čak je tražila i da se roba pošalje u Dubai da bi izbjegla sankcije.

 

Ona i njena porodica žive u luksuzu. Procjenjuje se da je ultramoderna predsjednička palača, izgrađena 1979. pod dizajnerskom palicom japanskog arhitekte Kenza Tangesa, koštala više od milijardu dolara. U prilog tome jedan članak iz 1989. godine tvrdio je da je samo jedna soba opremljena sa 125.000 mermernih pločica, čija je cijena iznosila 10,6 miliona dolara.

 

Više fotografija gledajte ovdje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook