doznajte šta vas čeka narednih dana

Prognoza do kraja sedmice: Stižu nam pljuskovi, a temperature...

Hronika16.04.18, 15:53h

Prognoza do kraja sedmice: Stižu nam pljuskovi, a temperature...
U utorak prijepodne slabija kiša je izgledna u Krajini i sjevernim područjima Bosne

 

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za predstojeću sedmicu, a kako navode, u Bosni i Hercegovini očekuje nas promjenjivo vrijeme.

 

Padat će kiša, ali će temperature zraka i dalje biti visoke - do 27 stepeni Celzijusa u četvrtak.

 

U utorak prijepodne slabija kiša je izgledna u Krajini i sjevernim područjima Bosne. U drugoj polovini dana kiša i pljuskovi se prognoziraju za veći dio zemlje. Jači pljuskovi u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 24°C.

 

U srijedu u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u jutarnjim satima. U Hercegovini više oblačnosti prije podne. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 19°C, na jugu zemlje od 23 do 26°C.

 

U četvrtak u Bosni i Hercegovini sunčano sa malom do umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23°C, na jugu zemlje od 24 do 27°C.

 

U petak u Hercegovini sunčano, u Bosni umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 21°C, na jugu zemlje od 22 do 25°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook