Policija izvršila uviđaj

Eksplozija u dvorištu visokog dužnosnika SDA: U jutarnjim satima bačena eksplozivna naprava

Front16.04.18, 13:01h

Eksplozija u dvorištu visokog dužnosnika SDA: U jutarnjim satima bačena eksplozivna naprava
On je rekao da u ekspoziji nije pričinjena materijalna šteta i da se iza zida njegove kuće vidi krater od eksplozije

 

U dvorište porodične kuće predsjednika Predsjedništva Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) i pomoćnika predsjednika opštine Tutin Saliha Hota u ranim jutarnjim satima je bačena eksplozivna naprava.

 

U incidentu niko nije povrijeđen. Hot je rekao da se eksplozila dogodila jutros oko tri sata i da je uznemirila njegovu porodicu i komšiluk.

 

"Čula se jaka eksplozija od naprave koja je bačena u blizini moje kuće. Nemam sumnju ko bi mogao da učini ovako nešto. Sve nas je uznemirilo i probudilo iz sna. Nekome je trebalo da drži takvo stanje nesigurnosti", izjavio je Hot.

 

salih

 

On je rekao da u ekspoziji nije pričinjena materijalna šteta i da se iza zida njegove kuće vidi krater od eksplozije.

 

Policija je izvršila uviđaj, ali se još nije oglasila povodom ovog događaja.

 

Zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Salih Hot, od januara ove godine, izabran je da rukovodi Strankom demokratske akcije Sandžaka (SDA) do isteka mandata lideru ove partije Sulejmanu Ugljaninu na mjestu predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV).

 

Funkciju predsjednika Predsjedništva Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) prije Hota obavljao je dugogodišnji predsjednik općine Tutin Šemsudin Kučević koji je tragično stradao u saobraćajnoj nesreći 12. oktobra 2017.godine na putu Tutin-Novi Pazar.

 

(Fena/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook