VIDEO/ Trump naredio napad, cijelu noć odjekivale eksplozije u Damasku

SAD, Velika Britanija i Francuska bombardovale Siriju, Rusija bijesna: 'Uvrijedili ste Putina, bit će posljedica!'

Front14.04.18, 08:56h

SAD, Velika Britanija i Francuska bombardovale Siriju, Rusija bijesna: 'Uvrijedili ste Putina, bit će posljedica!'
Eksplozije su cijelu noć odjekivale Damaskom, a prema prvim informacijama ozlijeđene su tri osobe. Pojavile su se amaterske snimke zračnih napada

 

Američke, britanske i francuske snage pogodile su Siriju zračnim napadima rano u subotu, kao odgovor na napad hemijskim oružjem u kojemu su prošle sedmice u sirijskom gradu Dumi ubijene desetine ljudi, dok je Rusija poručila da napad neće proći bez posljedica, javlja Index.hr.

 

Američki predsjednik Donald Trump objavio je kasno u petak da je akcija izvedena. Dok je govorio, eksplozije su potresle Damask.

 

Eksplozije su cijelu noć odjekivale Damaskom, a prema prvim informacijama ozlijeđene su tri osobe. Pojavile su se amaterske snimke zračnih napada.

 

 


Ruski ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama u subotu rano ujutro je upozorio da će biti posljedica zbog vojnih udara na Siriju predvođenih SAD-om i istaknuo kako nije prihvatljivo uvrijediti ruskog predsjednika.

 

"Prije smišljeni scenarij se provodi. Opet, prijeti nam se. Upozoravali smo da takve akcije neće ostati bez posljedica", poručio je ruski ambasador Anatolij Antonov putem Twittera.

 

"Uvrijediti predsjednika Rusije neprihvatljivo je i nedopušteno. SAD - vlasnik najvećeg arsenala hemijskog oružja - nema moralno pravo kriviti druge zemlje", dodao je.

 

 

 

(DEPOm PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook