košarkaški gigant koji oduševljava

Kako je otkrivena 'bosanska zvijer' Jusuf Nurkić: To je pomalo nevjerovatna priča, a ide ovako...

Sport12.04.18, 15:54h

Kako je otkrivena 'bosanska zvijer' Jusuf Nurkić: To je pomalo nevjerovatna priča, a ide ovako...
''Bosanska zvijer'' ne prestaje oduševljavati publiku u Moda Centru i, uz Lillarda i McColluma, jedan je od najzaslužnijih za ovo sjajno treće mjesto s prosjekom 14 poena po susretu

 

Jusuf Nurkić pružao je fantastične partije u dresu "Portlanda" u regularnom dijelu sezone koja je završena sinoć. ''Blazersi'' su završili prvi dio takmičenja kao treća ekipa Zapada, s omjerom 49 pobjeda i 33 poraza. Ispred njih su samo sjajni ''Rocketsi'' i ''Warriorsi'', aktuelni prvaci NBA lige. "Portland" će u play-offu, koji počinje u subotu, igrati protiv "New Orleans Pelicansa".

 

''Bosanska zvijer'' ne prestaje oduševljavati publiku u Moda Centru i, uz Lillarda i McColluma, jedan je od najzaslužnijih za ovo sjajno treće mjesto s prosjekom 14 poena po susretu- piše Hayat.

 

Kako je otkriven Jusuf Nurkić? To je jedna nevjerovatna priča, a otprilike ide ovako:

 

Jusuf Nurkić otkriven je zahvaljujući njegovom ocu Harizu Nurkiću, koji je po profesiji policajac. Tata bosanske zvijezde visok je 210 cm i ima blizu 200 kilograma! Jednog dana, sportski agent iz BiH Enes Trnovčević čitao je novine i vidio da je Hariz pretukao četrnaestero ljudi u tuči. Sljedeći dan otišao je u Tuzlu i pitao ga ima li sina.

 

Jusuf Nurkić u to vrijeme imao je 14 godina i nikada nije trenirao košarku. Agent ga je odveo u Sloveniju, dao mu priliku, koju je dječak, sada NBA košarkaš, iskoristio. Jusuf je potvrdio za američke medije veći dio ove priče.

 

- Kada me Enes Trnovčević pogledao, rekao je da ću jednog dana igrati u NBA ligi. Ja sam se samo nasmijao jer sam mislio da je taj čovjek poludio - pojasnio je Nurkić svoj prvi susret s agentom.

 

U to vrijeme, Nurkić nikada nije igrao košarku. Nije znao ništa o ovom sportu, čak nije znao ni šutirati na koš. No vremenom, uz pomoć trenera naučio je osnovne stvari i zavolio ovu igru. Kao što znate, ostalo je historija. Jusuf je postao jedan od najboljih igrača NBA lige na svojoj centarskoj poziciji.

 

Zaključak je sljedeći: Nekad trebate imati sreće da biste uspjeli, a nekada vaš otac treba pretući četrnaestero ljudi, bila to istina ili ne.

 

(Hayat, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook