VIDEO/ POTPREDSJEDNIK SDA TVRDI

Safet Softić: Bakir Izetbegović nije poželjan na Sajmu gospodarstva u Mostaru, Bošnjaci su namjerno izolirani!

Front10.04.18, 22:11h

Safet Softić: Bakir Izetbegović nije poželjan na Sajmu gospodarstva u Mostaru, Bošnjaci su namjerno izolirani!
- Mislim da je sve tako i napravljeno kako bi se i došlo do ovakvog rezultata, kako bi se stvorila predstava da Bošnjaci sami sebe izoliraju, rekao je potpredsjednik SDA Safet Softić večeras u Dnevniku TV1

 


Gost Dnevnika TV1 bio je potpredsjednik SDA Safet Softić koji je na početku razgovora odgovarao na pitanja koja se tiču izmjena izbornog zakona, te šta će biti sa izbornim rezultatima ukoliko se izmjena zakona ne desi. Softić je rekao da će u tom slučaju vjerovatno reagovati međunarodna zajednica.


- To je rješenje kojim će, vjerovatno, malo ko biti zadovoljan, ali i to je manja šteta nego da zemlja uđe u jedno stanje krize koje bi bilo dugoročno, kazao je Softić.


Potpredsjednik SDA osvrnuo se i na današnji sastanak koji je Bakir Izetbegović organizovao sa vrhom IZ BiH te se dotakao i ugovora koji Islamska zajednica, za razliku od drugih vjerskih zajednica u BiH, još uvijek nije potpisala sa državom - u čemu je problem i čega se boji IZ?


Tema razgovora bio je i 21. međunarodni sajam gospodarstva - Mostar 2018. i nedolazak bošnjačkih političkih predstavnika... Zašto niko nije otišao na otvaranje, pa ni danas, u Mostar?


- Sajam i protokol oko Sajma je postavljen tako da se očito željelo da niko od bošnjačkih predstavnika ne dođe, i sinoć na ovoj (polu)privatnoj večeri namjerno nije pozvan predsjednik Predsjedništva BiH nego predsjedavajućeg Vijeća ministara, kroz određene protokolarne poteze izostavlja se predsjednik Predsjedništva... Mislim da je sve tako i napravljeno kako bi se i došlo do ovakvog rezultata, kako bi se stvorila predstava da Bošnjaci sami sebe izoliraju, rekao je potpredsjednik SDA Safet Softić.


Više pogledajte u videu...    

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook