kako do stabilizacije preduzeća

Čelik: Imenovanje Skupštine GRAS-a u narednih sedam dana

Front10.04.18, 15:57h

Čelik: Imenovanje Skupštine GRAS-a u narednih sedam dana
Podsjetio je da je na prošloj sjednici donijet zaključak da se Haris Gušić razriješi s mjesta privremenog upravitelja GRAS-a i da se uvedu organi uprave koji bi pomogli u stabilizaciji tog preduzeća

 

Šef Kluba Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo Mirza Čelik kazao je da je u pauzi sjednice Skupštine održan Kolegij na kojoj je pozicija zahtijevala hitno održavanje sjednice kako bi se imenovali vršioci dužnosti predsjednika i članova Skupštine KJKP GRAS. 

 

- Međutim, članovi Kolegija iz opozicije nisu podržali taj prijedlog iz njima poznatih razloga - kazao je Čelik.

 

Podsjetio je da je na prošloj sjednici donijet zaključak da se Haris Gušić razriješi s mjesta privremenog upravitelja GRAS-a i da se uvedu organi uprave koji bi pomogli u stabilizaciji tog preduzeća.

 

- Opozicija nije podržala da se u GRAS uvedu organi uprave, a njih pitajte zbog čega je to tako. U toku dana ćemo podnijeti zahtjev za održavanje hitne sjednice Skupštine i nadam se da će se ona održati u narednih sedam dana -  kazao je Čelik.

 

Naglasio je da je za v.d. predsjednika Skupštine GRAS-a predložen Fadil Imamović, a za članove Luca Zečirović i Rahmija Hodžić.

 

Samostalni zastupnik Mirsad Pindžo kazao je da je pozicija tražila da se održi hitna sjednica Skupštine, ali da zajedno sa imenovanjem Skupštine GRAS-a bude smijenjen i sekretar Skupštine, a što je "nelegalno i mimo procedure".

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook