Na Konvenciji stranke u Sarajevu

Kako će SDA birati kandidata za Predsjedništvo BiH: Njih 350 tajno će glasati 26. maja, ova imena se izdvajaju

Front10.04.18, 08:41h

Kako će SDA birati kandidata za Predsjedništvo BiH: Njih 350 tajno će glasati 26. maja, ova imena se izdvajaju
Da li će biti jedno ime manje ili više, to će zavisiti i od kandidata koji su spominjani i njihovog opredjeljenja, rekao je Genjac

 

Članovi Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA), predsjednici općinskih, kantonalnih i regionalnih organizacija stranke te njeni izabrani zastupnici na državnom i entitetskim nivoima, njih ukupno oko 350, okupit će se 26. maja ove godine na Konvenciji SDA u Sarajevu.

 

Tog će dana, na koji će SDA ujedno proslaviti svoj 27. rođendan, biti poznato i ime kandidata te stranke za člana Predsjedništva BiH na predstojećim općim izborima, piše Faktor.ba.

 

- Namjera je da tajnim glasanjem, između više ponuđenih kandidata, Konvencija donese konačno opredjeljenje ko će biti kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH – kazao je za Faktor generalni sekretar SDA Halid Genjac.

 

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je u ranijim javnim istupima isticao četiri imena kao potencijalne kandidate te stranke, a to su Denis Zvizdić, Šefik Džaferović, Safet Softić i Adil Osmanović. Hoće li se upravo njihova imena naći na glasačkim listićima ponuđenim članovima Konvencije, zavisit će, između ostalog, i od njih samih.

 

- Da li će biti jedno ime manje ili više, to će zavisiti i od kandidata koji su spominjani i njihovog opredjeljenja. Bit će najmanje tri kandidata. Da li će biti više, ja u ovom trenutku ne mogu reći. Svaki član Konvencije će tajnim glasanjem moći zaokružiti jedno ime i pobijedit će onaj sa najviše glasova – pojasnio je Genjac.

 

Istovremeno će biti prezentirani najvažniji stavovi iz platforme SDA za predstojeće izbore, a konkretniji detalji vezani za samu Konvenciju bit će utvrđeni na narednoj sjednici Predsjedništva SDA, koja će biti održana ovog utorka.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook