Planirane dvije rute

Najveća evropska niskotarifna avio-kompanija dolazi na Aerodrom Banjaluka

Biznis Klub09.04.18, 17:55h

Najveća evropska niskotarifna avio-kompanija dolazi na Aerodrom Banjaluka
Ova kompanija je još 2006. godine vodila pregovore sa upravom banjalučkog Aerodroma, međutim, bez uspjeha. Ako sad postignu dogovor, Ryanair bi ušao na bh. tržište, a u regionu ova kompanija leti sa aerodroma u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji

 

Najveća evropska niskotarifna avio-kompanija Ryanair  trebalo bi da počne saobraćati sa Aerodroma Banjaluka tokom zimske sezone 2018/19.

 

Kako je objavio portal exyuaviation.com, planirane su dvije rute, ali o detaljima se još ne može govoriti.

 

Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS, rekao je da ne može još uvijek navesti o kojoj avio-kompaniji je riječ.

 

„Dok ne potpišemo ugovor ne možemo iznositi više detalja, u dogovoru sa kompanijom. Sve ćemo objaviti u roku od 15 dana“, rekao je Trninić.

 

Ni iz kompanije Ryanair još uvijek nema zvanične potvrde.

 

Ova kompanija je još 2006. godine vodila pregovore sa upravom banjalučkog Aerodroma, međutim, bez uspjeha. Ako sad postignu dogovor, Ryanair bi ušao na bh. tržište, a u regionu ova kompanija leti sa aerodroma u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji. Kompanija je već najavila nekoliko novih letova koje će ovog ljeta uvesti u više gradova bivše Jugoslavije, kao što su Zadar, Pula, Rijeka i Podgorica.

 

Trenutno na banjalučkom Aerodromu postoji jedna linija, ona do Beograda koju vrši srpska kompanija Air Serbia. Ranije je najavljeno da će 19. juna poletjeti prvi čarter ka Antaliji.

 

Kroz Aerodrom Banjaluka je za prva dva mjeseca ove godine prošlo 1.920 putnika.

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook