sporazum potpisan u vladi fbih

Njemačka kompanija EMKA preuzima Bekto Precise d.o.o.

Biznis Klub09.04.18, 15:00h

Njemačka kompanija EMKA preuzima Bekto Precise d.o.o.
Sporazum o uvjetima preuzimanja potpisan je danas u sjedištu Vlade Federacije BiH

 

Njemačka kompanija  EMKA Beschlagteile GmbH&CO preuzima kompaniju Bekto Precise d.o.o. iz Goražda. Prodajom vlasničkih udjela, Bekto Precise će postati članica EMKA Grupacije.

 

Sporazum o uvjetima preuzimanja potpisan je danas u sjedištu Vlade Federacije BiH.

 

Uime njemačke kompanije, potpisnik je direktor Friedhelm Runge, a uime vlasnika goraždanske kompanije Redžo Bekto. Sporazum je potpisan u prisustvu federalnog premijera Fadila Novalića.

 

Premijer je najavio daljnju podršku u segmentima koji su u domenu nadležnosti Federalne vlade.

 

Runge je između ostalog kazao da su kompaniji potrebni stručni ljudi kako bi mogla prodavati u svijetu ono što proizvede u Bosni i Hercegovini.

 

Premijer je najavio da se u dugoročnijem programu za Federaciju BiH pripremaju krupne izmjene, među njima poboljšanje uvjeta poslovanja, formiranje privrednih sudova, kao i zaživljavanje odgovarajuće legislative.

 

Kompanija EMKA već ima ispostavu u Goraždu koja posluje pod nazivom EMKA Bosnia. Bavi se proizvodima od metala i plastike, sklopovima za elektroindustriju, autoindustriju i drugim. Partner je nekoliko velikih svjetskih proizvođača automobila i druga po veličini, odmah iza matične firme u Njemačkoj. Čak 95 posto proizvoda izvozi na tržište Europe i među najvećim je bosanskohercegovačkim izvoznicima.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook