U okviru Napretkovih uskrsnih dana

Predstavljanje knjige 'Vjera i kultura' prof. dr. Franje Topića

Kultura08.04.18, 11:02h

Predstavljanje knjige 'Vjera i kultura' prof. dr. Franje Topića
Topićeva 'Vjera i kultura', knjiga koja je već promovirana u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, izazvala je veliku pozornost, prije svega u akademskoj zajednici, kojoj je primarno i namijenjena



U okviru Napretkovih uskrsnih dana, u sarajevskom Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u petak, 13. travnja u 19 i 30 sati bit će predstavljena knjiga prof. dr. Franje Topića „Vjera i kultura“, izašla u nakladi Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu i Glasa koncila.


O ovome djelu govorit će kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, prof.dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, i Piergiorgio Sciacqua, dopredsjednik MCL i supredsjednik EZA (Italija), a predstavljanje će moderirati doc.dr. Pavle Mijović.


-Topićeva 'Vjera i kultura',  knjiga koja je već promovirana u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini izazvala je veliku pozornost, prije svega u akademskoj zajednici, kojoj je primarno i namijenjena. Ali, jednako tako i širokoj kulturnoj javnosti, jer, kako je kazao jedan od recenzenata prof. dr. Mile Babić, na suvremen, priopćiv i kritički način raspravlja o temama važnim za život suvremenog čovjeka - navodi se u priopćenju Tajništva HKD "Napredak".


Prof. dr. Mato Zovkić, Topićevu knjigu smatra "ogledalom autorova rada na području kulture i fundamentalne teologije". Ponajprije, kaže,  što argumentirano razgrađuje svaki dogmatizam, fundamentalizam i fanatizam, bez obzira na to pozivaju li se oni na religiju, filozofiju ili znanost.

 

(FENA/ad)
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook