svečano za dan grada sarajeva

Neviđeno pozitivno raspoloženje na Baščaršiji: Pokloni za građane, a evo šta je Zilha Šeta dijelila posjetiocima

Hronika06.04.18, 15:31h

Neviđeno pozitivno raspoloženje na Baščaršiji: Pokloni za građane, a evo šta je Zilha Šeta dijelila posjetiocima
Ističe da dugo već živi u Sarajevu, a današnji događaj za nju je posebno značajan

 

Dan Grada Sarajeva i puštanje u rad obnovljene Trebevićke žičare obilježeno je danas raznim sadržajima, posebno duž starog dijela grada.  

 

Voditeljica Narodne kuhinje "Stari Grad" Zilha Šeta na svoj način doprinijela je da današnji dan bude još svečaniji. Pripremila je halvu, poslasticu koja se služi za razne prilike, te je podijelila posjetiocima na Baščaršijskom trgu. 

 

Ističe da dugo već živi u Sarajevu, a današnji događaj za nju je posebno značajan.

 

- Treba uvijek gledati pozitivno. Sve što je srušeno može da se obnovi, samo ljudski život ne može - istaknula je.  

 

Ta žena zaslužna je za topao obrok hiljada ljudi koji ga sebi ne mogu priuštiti, a za humanost i požrtvovanost dobila je brojna priznanja. Danas kaže da u Sarajevu "odavno niko nije gladan, samo ima siromašnih“.  

 

Veselo je bilo danas u gradu. Gosti i stanovnici Sarajeva družili su se na Baščaršijskom trgu uz kafu iz Vispakove velike džezve. Prošetali su Baščaršijom gdje je, duž ulice Sarači, postavljena izložba fotografija iz porodičnih albuma "Uspomene" na kojima je sarajevska žičara, te svratili do platoa ispred Gradske tržnice Markale gdje je upriličeno ulično bijenale grafike.

 

Duž grada građani i gosti su darivani različitim artiklima, a sve to da bi im današnji dan ostao u što ljepšem sjećanju.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook