sve u svoje vrijeme

1000 muškaraca priznalo: Ovo je jedini pravi trenutak da kažete 'volim te'

Lifestyle03.04.18, 20:15h

1000 muškaraca priznalo: Ovo je jedini pravi trenutak da kažete 'volim te'
Glavni cilj im je bio da otkriju ljubavne navike parova, a posebno da istraže pravo vrijeme za preduzimanje nekih ključnih koraka u vezi


 
Iako većina osoba osjeća ovu snažnu emociju već na početku, mnogi se stide da je prvi kažu.



Internet stranica i servis za upoznavanje ljubavnih partnera "Match" sprovela je studiju nad 2000 muškaraca i žena u Velikoj Britaniji. Glavni cilj im je bio da otkriju ljubavne navike parova, a posebno da istraže pravo vrijeme za preduzimanje nekih ključnih koraka u vezi.

 

Većina ispitanika je priznala da čeka bar 5 mjeseci prije nego što drugoj strani kažu "Volim te" po prvi put. To je otprilike isti vremenski period nakon kog su spremni da objave svijetu kako su u srećnoj vezi i ih upoznaju sa svojim najbližim prijateljima.

 

Iako čekaju na izjavljivanje osjećanja, ista studija je pokazala da se trećina ispitanika u prvi seksualni odnos upušta dvije nedjelje nakon upoznavanja, dok se prvo držanje ruke u 34 procenta slučajeva dogodi tek nakon prvog seksa.


Istraživanje "Match-a" je otkrilo i da se većina parova vjeri nakon dvije godine veze, vjenčava nakon tri godine, a postaju roditelji nakon četiri godina zajedničke ljubavi.

 

(Telegraf, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook