Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač tvrdi

Istraga o smrti Davida Dragičevića još traje, saslušavamo i poligrafišemo određene osobe

Hronika03.04.18, 13:13h

Istraga o smrti Davida Dragičevića još traje, saslušavamo i poligrafišemo određene osobe
Dragan Lukač tvrdi da je policija sa svoje strane profesionalno uradila posao


Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač tvrdi da bezbjednosna situacija u Banjoj Luci i u RS-u nije narušena, bez obzira na dešavanja u zadnje vrijeme.

 

- Tačno je da postoji zabrinutost građana zbog posljednjih dešavanja, ali ne možemo da pričamo o narušenoj bezbjednosti – ustvrdio je Lukač ističući da policija, bez obzira na sve napade, posebno putem društvenih mreža, neće odstuputi od svojih redovnih aktivnosti.

 

Kaže da se u ovoj izbornoj godini sve pokušava da se ispolitizuje, te naruši bezbjednost u RS-u.

 

- Znamo da je zadnjih nekoliko mjeseci fokus svih napada stavljen na MUP. Samim pojavljivanjem određenih političara gdje im nije mjesto, davanjem neprimjerenih izjava, korištenje tuđih nesreća u političke svrhe, upravo o tome govori... – dodao je on ističući da RS nije nestabilna i da se problemi, kada ih ima, rješavaju.


Potvrdio je da istraga u slučaju smrti mladića iz Banje Luke Davida Dragičevića još traje te da će tužilaštvo iznijeti u javnosti detalje kada se završi istraga.

 

- I danas imamo određene aktivnosti po tom pitanju. Određene osobe se još uvijek provjeravaju, saslušavaju i poligrafišu u saradnji s tužilaštvom, kojem je upućen izvještaj o ranije preduzetim radnjama – rekao je Lukač novinarima u Banjoj Luci.

 

Tvrdi da je policija sa svoje strane profesionalno uradila posao.

 

- Mislim da smo pokrili sve segmente ovog događaja – naveo je.

 

Beživotno tijelo 21-godišnjeg mladića pronađeno je 24. marta na ušću Crkvine u Vrbas u Banjoj Luci, a policija je po prvim iformacijama sumnjala u zadesnu smrt, što porodica ne prihvata i smatra da je ubijen. Okupljanjem na gradskom trgu u Banjoj Luci i nekoliko stotina građana im je dalo podršku u nastojanjima da se rasvijetli taj slučaj.

 

Kazao je i da je još u toku i istraga, i da se očekuju rezultati određenih vještačenja, u slučaju “Agram”, na čiju poslovnu zgradu u Banjoj Luci je, 30. marta, ispaljena zolja.


(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook