U NEDJELJU, 8. APRILA, NA TV1

O marginalizovanim grupama u BiH u emisiji 'Ja biram goste': Gosti Ahmet Burić, Fikret Zuko i Željko Volaš

Ekran02.04.18, 16:23h

O marginalizovanim grupama u BiH u emisiji 'Ja biram goste': Gosti Ahmet Burić, Fikret Zuko i Željko Volaš
Emisiju uređuje i vodi Ranka Ninković-Papić, direktorica Fondacije za socijalno uključivanje u BiH

 

 


„Ne margini“ tema je ovosedmičneg izdanja emisije Ja biram goste, koju gledatelji TV1 mogu pratiti u nedjelju, 08.04. u 17:15 sati. Emisiju uređuje i vodi Ranka Ninković-Papić, direktorica Fondacije za socijalno uključivanje u BiH, a njeni gosti bit će književnik i novinar Ahmed Burić, predsjednik Saveza slijepih FBiH Fikret Zuko i predsjednik organizacije amputiraca „UDAS“ iz Banja Luke Željko Volaš.


„Govorit ćemo o (ne)vidljivosti marginalizovanih grupa u BiH u javnosti i medijima. Socijalna situacija u BiH, rast siromaštva i broja marginalizovanih pojedinaca i grupa dostižu alarmantnu granicu. Prema podacima iz 2015. godine, u BiH je ispod apsolutne linije siromaštva živjelo 27% stanovništva. U javnosti postoji percepcija o rastu siromaštva, ali ugroženost marginalizovanih grupa je nevidljiva“, objasnila je Ranka Ninković-Papić, direktorica Fondacije za socijalno uključivanje u BiH.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!