SUĐENJE MONSTRUMU OTKRIVA JEZIVE DETALJE

Dosije svirepo ubijene novinarke: Nakon krvavog masakra u podmornici, Madsen je supruzi poslao poruku, a u njoj...

Hronika29.03.18, 20:41h

Dosije svirepo ubijene novinarke: Nakon krvavog masakra u podmornici, Madsen je supruzi poslao poruku, a u njoj...
Ovih dana počelo je suđenje danskom izumitelju i monstrumu koji je prije godinu dana izmasakrirao 30-godišnju novinarku Kim Will

 


Suđenje koje je ovih dana počelo u Kopenhagenu, otkrilo je nove stravične detalje ubojstva švedske novinarke Kim Wall, koju je prošle godine u svojoj podmornici ubio danski znanstvenik i izumitelj Peter Madsen.  


Tako se saznalo da je samo 20 minuta nakon što ju je izmasakrirao u kupaonici podmornice, Madsen poslao svojoj supruzi tekstualnu poruku, piše Express.hr.  


- Ja sam u maloj avanturi s 'Nautilusom'. Plovim morem po mjesečini, nisam uronio. Poljupci i zagrljaji mačićima.  


Poruka je glasno pročitana u sudnici u Kopenhagenu gdje Madsenu sude zbog komadanje žrtve i "seksualne odnose posebno opasne prirode". 


Jakob Buch-Jepsen, glavni tužitelj u predmetu, pitao je Madsena odakle mu, nakon takvog zločina snaga za slanje poruke ženi, izumitelj je rekao da je najprije pomislio na samoubojstvo. Ali onda se zabrinuo da više neće vidjeti mačiće:


- Znam da se moja supruga jako brine za njih. Nisam zato mogao više razmišljati o katastrofi koja se dogodila u podmornici.  


Izumitelj, koji poriče ubojstvo novinarke, priznao je da je njezino tijelo bacio u more nakon što ju je oko 20 puta izbo oštrim predmetom u predjelu stidne kosti, ali je do sad nekoliko puta promijenio priču. 


Kad su ga pronašli izvan potonule podmornice, nakon što je poslao poziv u pomoć, rekao je da je ostavio novinarku Kim Wall u luci i da nema pojma što joj se kasnije dogodilo. Zatim, kada je njezin torzo bez glave isplivao na obližnjoj plaži, Madsen je rekao da ju je zapravo htio sahraniti jer joj je vratnica podmornice slomila kosti glave. 

 

kim-wall-peter-madsen


No, nakon što su ronioci pronašli glavu nesretne novinarke, utvrdilo se da na njoj nema znakova ozljeda, pa ni puknuća kosti glave. Nakon toga je opet promijenio priču i rekao da je pogriješio, te da je Wall zapravo umrla od otrovnih para zbog kvara, a to se dogodilo dok je ona bila u trupu podmornice, a on je u to vrijeme bio na palubi.  


Njene udove ronioci su pronašli razasute po morskom dnu, za koje je privezao komade metala kako ne bi isplivali na površinu. Odrezao ih je pilom, a i njena je odjeća pronađena u plastičnim vrećama također opterećenim metalnim dijelovima kako bi ostali na dnu mora.  

 

Madsen tvrdi da je, nakon što je umrla, on pretrpio 'psihozu' i odlučio 'spasiti svoju obitelj' tako da se riješi njezinog tijela rezanjem u kupaonici podmornice.  


- To je bilo nešto tako strašno da ne želim ulaziti u detalje, rekao je na sudu. 


Kada ga je tužitelj natjerao da ispriča detalje, Madsen je rekao da je to bila 'suluda situacija' i prisjetio se horor filma 'Se7en' iz 1995. o serijskom ubojici.  Kad ga je tužitelj pitao ne misli li da je nebitna izjava, ubojica mu je proturječio:


- U tom filmu postoji scena odsječene glave. 


Potom je potvrdio ranije svjedočanstvo koje je dao policiji, uključujući i način na koji je raskomadao tijelo, stavljajući otkinute noge u WC, nakon što joj je odrubio glavu. Madsen je rekao da je to bilo "vrlo neugodno i neplanirano". 


Potom je svjedočio o tome kako je koristio 19-inčni odvijač kojim je 20 puta ubo novinarku.  

 

- Da, morao sam je ubosti u utrobu da iz tijela ispustim plinove, rekao je na sudu pred novinarima koji su bili u sudnici.  


- Nema seksualnog zločina u činjenici da su ubodne rane bile u predjelu vagine. Razumijem da želite u to vjerovati, ali to za mene nije bio seksualni čin.  


Policija je također na njegovom računalu pronašla dovoljno čvrstih dokaza da je sklon gledanju nasilnih filmova, uključujući i nekoliko animiranih ruskih, koji prikazuju odrubljivanje glave, ali i dokumentarce o serijskim ubojicama.  


Prije no što je ubio Kim Wall, tražio je po internetu takve sadržaje. Sudac i članovi porote vidjeli su nekoliko filmova pronađenih na Madsenovom računalu koji su bili previše uznemirujući da bi ih pokazali javno. Na pitanje o tim filmovima, ubojica je rekao da je sve to "čista slučajnost" i da ti filmovi nemaju nikakve veze sa njenom smrću.


Nastavak teksta čitajte OVDJE

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook