Stand up 'Kesić, priče i pesme'

Zoran Kesić stiže u Sarajevo: Humoristička priredba 5. maja u Domu mladih

Zabava29.03.18, 10:11h

Zoran Kesić stiže u Sarajevo: Humoristička priredba 5. maja u Domu mladih
“Kesić, priče i pesme” je humoristička priredba koja kombinuje elemente stand up komedije, pozorišta, improvizacije, kabaretskog programa sa izvođenjem pjesama i interakcije sa publikom

 

Zoran Kesić dolazi u Sarajevo 5. maja, a nastupit će u Domu mladih. Popularni kritičar i voditelj emisije „24 minuta“ predstavit će se sa svojom priredbom “Kesić, priče i pesme”. 

 

Zorana Kesića poznajemo kroz satiričnu emisiju "24 minuta", gdje na originalan način analizira aktuelna politička, kulturna i društvena dešavanja u Srbiji, Bosni i Hercegovini i ostalim zemljama u okruženju. 

 

“Kesić, priče i pesme” je humoristička priredba koja kombinuje elemente stand up komedije, pozorišta, improvizacije, kabaretskog programa sa izvođenjem pjesama i interakcije sa publikom.  

 

U svojoj priredbi, Kesić na zabavan, satiričan i oštar način obrađuje teme poput politike, korupcije, religije, nacionalnih mitova, penzionera, muško-ženskih odnosa, umjetnosti, medija i društvenih mreža. Kesić se poigrava sa stereotipima, balansira na granici politički korektnog, ne plašeći se da u satiričnom maniru otvori i najbolnije teme.

 

Za svaki nastup u drugoj državi autor priprema dio materijala namijenjen baš toj državi i gradu u kome nastupa. Podrazumijeva se, da će se u Beču “grčiti u hotelskoj sobi I izbijegavati gej semafore” , da će u Dubaiju polagati kamen temeljac za “Dubai na vodi”, da će u Kanadi tragati za čuvenom “ženinom tetkom”, a da će u Amsterdamu…dobro, nema veze šta će u Amsterdamu, ko zna ko bi ovo mogao da pročita. Na taj način se i njegove priče i pjesme, svakim novim nastupom, proširuju i obogaćuju, pa ova priredba dobija formu živog, rastućeg organizma. Nakon Ciriha, Dubaija, Beča , Toronta i Amsterdama, slijedeća stanica na Kesićevoj veseloj turneji biće Sarajevo. Već sada je sigurno: Vučko će se poprilično tu pominjati. 


 
Zoran Kesić je rođen 1976. u Beogradu. Novinar, voditelj, TV autor. Radio je na televizijama Studio B, B92, Metropolis, Fox, Prva. Autor je emisija 'Bg Direkt', 'Viša sila', 'Ozbiljne vesti', 'Prekid programa', 'Dezinformator', 'Fajront Republika' i '24 minuta'.

 

Kartu možete kupiti na platou Skenderija, u turističkoj agenciji Mondoco ili preko sistema kupikartu.ba.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook